راه توده                                                                                                                                                          بازگشت

 

 

طلا- نفت - مس
جنگ پر سود
در افغانستان
روزنامه «یونگه ولت» چاپ آلمان
ترجمه و تدوین عسگر داوودی

 

چه زمانبدی جالبی! فقط یک روز پس از پایان برگزاری کنفرانس بین المللی افغانستان در تاریخ پنجم دسامبر سال گذشته که در شهر بن برگزار شد، استخراج از معادن طلا و مس تحت حفاظت ناتو در افغانستان شروع شده است.«وحید الله زاکرانی» وزیرمعادن افغانستان درکنفرانس مذکور از جمله گفت:«خوشبختانه افغانستان کشور ثروتمندی است. تحقیقات در هر بخش کوچک از خاک کشور ما معمولا نشان می دهد که ثروتی در اعماق خاک وجود دارد». وزیر خارجه افغانستان همچنین گفت:«دولت اسلامی افغانستان تاکنون خصوصی سازی وپرداخت امتیاز اکتشاف از چهار معدن بزرگ را اعلام کرده است.» البته منظور ایشان اجازه استخراج مواد نفتی از استان های بدخشان، کندوز و هرات است. منطقه چهارم در استان بلخ می باشد.

وزارت امور خارجه آمریکا بر این عقیده است که ثروت های زیر زمینی تاکنون شناخته شده افغانستان بر یک میلیارد دلار (744 میلیارد یورو) بالغ می شود.

سازمان غیر دولتی «شفافیت بین المللی» که اهداف خود را مبارزه با فساد اعلام کرده است یک هفته قبل از برگزاری کنفرانس با انتشار بیلان سالانه خود در باره سنجش فساد (با استفاده از شاخص‌هائی نظیر فساد، اختلاس، رشوه خواری، خرید و فروش پست‌های دولتی و دستگاه قضایی، فساد مالی سیاستمداران و مقام‌های دولتی و عدم مقابله کافی یا ناکارایی در پیکار علیه مواد مخدر) اعلام کرد که با وجود افزایش تعداد نیروها و ادعاهای مکرر دولت حامد کرزای برای مبارزه با فساد دولتی، افغانستان درردیف ماقبل آخر لیست کشور های دارای فساد دولتی قرار دارد.

در ضیافت صبحانه ای که خانم «انجلا مرکل» صدراعظم آلمان از حزب دموکرات مسیحی آلمان یک روز پس از پایان کنفرانس بن به افتخارآقای حامد کرزای برگزار کرد هر دو مسئول اعلام کردند برای ادامه همکاری پس از سال 2014  نیزبه توافق رسیده اند.

«یونگه ولت» در گزارش دیگری به وضعیت ناهنجار نیروهای انتظامی داخلی و خارجی مستقر در شهر های افغانستان پرداخته است. در این گزارش بویژه حضور نیروهای نظامی غیر دولتی استخدام شده توسط نیروهای اشغالگر در افغانستان بررسی شده است. این نیروها ظاهرا به شرکت های خصوصی و امنیتی آمریکائی و اروپائی تعلق دارند که طبق قرار داد هائی توسط همان شرکت به ناتو کرایه داده می شوند.این نیروهای مسلح امنیتی نیز بخشی از نیروهای اشغالگر ناتو در افغانستان را تشکیل می دهند.

یونگه ولت می نویسد: نیرو های امنیتی خارجی مستقر در افغانستان بندرت در کنترل دولت افغانستان وحتی نیروهای نظامی خارجی هستند. این نیروها اغلب از بین «جنایتکاران جنگی وجنگ سالاران بین المللی» استخدام شده اند. (جنگ سالاران در ارپا اصطلاحا به افراد اطلاق می شود که از نظر مالی و روانی زندگیشان از طریق جنگ تامین می شود).

دولت آلمان در مقابل سوال نماینده پارلمانی «حزب چپ المان» در باره وضعیت نیروهای پلیس هندوکش گفته است که در حال حاضر تعداد 139 هزار نیرو پلیس در افغانستان وجود دارد که در یک سال آینده تعداد آنها باید به 157 هزار تن افزایش داده شود.علاوه بر این بیش از هزاران نیروی مسلح نظامی خارجی و داخلی به عنوان کمک پلیس در افغانستان فعال هستند. همچنین تحت عنوان نیروهای حفاظت عمومی تعداد 7 هزار نیروی نظامی داخلی و خارجی نگهبانی مراکز مختلف را به عهده دارند.

آمریکا برای حفاظت از« اجرای برنامه های ساختاری» افراد را با 140 دلار در روز استخدام کرده است تا خیابان ها و سد ها و در مقابل تهاجم نیروهای مقاومت حفاظت کنند.آنها به کلاشنیکف مسلح هستند. فقط در بخش شمال افغانستان، تعداد 3000 نیروی شبه نظامی محلی با نیروهای نظامی آمریکا همکاری دارند.

همچنین تعداد 9000 تن از مردان افغانی بعنوان پلیس منطقه ای عمل می کنند. سازمان های غیر دولتی داخلی و خارجی انتقاد می کنند که بویژه این بخش از نیروی انتظامی افغانستان دارای مناسبات آلوده با «بارون های مواد مخدر»، «جنایتکاران جنگی وجنگ سالاران » افغانی و بین المللی می باشند.

دولت آلمان می گوید که کنترل و بازرسی نیروهای امنیتی در «شورا های روستائی» و وزارت کشور افغانستان عملی نیست.این نیروها در عمل فقط در روی کاغذ موجودیت دارند.

کابینه افغانستان عملکرد نیروهای پلیس افغانستان را هدفمند ارزیابی نمی کند و مایل نیست به سازمان های حقوق بشر اطلاعاتی از عملکرد این مجموعه عملا خلافکار ارائه کند. آموزش این نیرو ها در عمل به طور سیستماتیک انجام نمی شود و آموزش هشت هفته ای برنامه ریزی شده در عمل برگزار نمی شود. گفته می شود که سالیانه 300 دوره آموزشی در این رابطه اجرا می شود که معمولا هزینه آنها از طرف سازمان های بین المللی پرداخت می شود اما افراد به طور منظم اموزش نمی بینند و در پایان دوره به اصطلاح آموزشی پایانامه ای  دریافت نمی کنند.

تاکنون مبلغ 355 میلیارد دلار برای بهبود وضعیت پلیس از طرف دولت افغانستان هزینه شده است. علاوه بر این مبلغ 144 میلیارد دلار نیز در این رابطه از صندوق سازمان ملل پرداخت شده است که 30 میلیون دلار آن توسط دولت آلمان پرداخت شده است.آمریکا 974 میلیون دلار.مطابق برنامه خروج نیرو های ناتو از افغانستان امنیت این کشور به «دیکتاتوری جنایتکاران جنگی وجنگ سالاران بین المللی» را تجربه خواهد کرد.

http://www.rahetudeh.com/rahetude/Sarmaghaleh-vasat/HTML/2010/juni/afghanestan.html

افغانستان گنجی که اژدهای جنگ روی آن خفته
............................

http://tomorrowafghanistan.blogfa.com/9002.aspx

آمار معادن افغانستان

....................................

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uSMlIM9zLio

به اشغال نظامی پایان دهید، سربازان را به آغوش خانواده هایشان برگردانید

 

 

 

   راه توده  364      15 خرداد ماه 1391

 

                                اشتراک گذاری:

بازگشت