راه توده                                                                                                                                                          بازگشت

 

 

آتش سوریه

دامن ترکیه را

خواهد گرفت!

ترجمه و تدوین عسگر داوودی

 

 

روزنامه چپگرای «یونگه ولت» در آلمان نوشت:

 

روزنامه «زمان» چاپ ترکیه گزارش داد، یک گروه وابسته به القاعده عراق (ارتش اسلامی بلاد شام و عراق) پس از گذشت 5 ماه، مسئولیت انفجار اتومبیل حاوی مواد منفجره در شهر ریحانلی واقع در مرز ترکیه و سوریه را به عهده گرفته است. در این انفجار 50 تن کشته و ده ها تن مجروح شدند. دولت رجب طیب اردوغان پس از انفجار در روز یازدهم ماه مه، این انفجار را به گروه های تندرو ترکیه و سازمان امنیت سوریه نسبت داده بود.

اسناد منتشر شده توسط یک گروه چپ گرای ترکیه به نام «هاکرهای سرخ ترکیه» در روزهای پس از انفجار نشان می دهد که مسئولین امنیتی ترکیه از کلیه مراحل آماده سازی این انفجار توسط القاعده اطلاع کامل داشته اند. هدف از این انفجار اعمال فشار سیاسی و ترغیب برای هماهنگی و دیدار رجب طیب اردغان با باراک اوباما برای تشویق دخالت نظامی ناتو درسوریه بوده است. گروه «هاکرهای سرخ ترکیه» این اسناد را از بخش امنیت پلیس نظامی ترکیه بدست آورده است.

با توجه به اینکه «ارتش اسلامی بلاد شام و عراق»( القاعده عراق) در هفته های اخیر بر دو شهر مرزی ترکیه ـ سوریه مسلط شده، اکنون اعلام کرده است اگر دولت ترکیه تا تاریخ هفتم اکتبرمسیرهای رفت آمد مرزی شهرهای «کیلیس» و «جلوه گوزی» را باز نکند، شهر های استامبول و آنکارا را آماج انفجار های خود قرار خواهد داد. تاکنون دولت رجب طیب اردوغان دو گروه «جبهة النصرة»( القاعده سوریه) و «ارتش اسلامی بلاد شام و عراق»(القاعده عراق) را هم علیه دولت سوریه و هم علیه «حزب اتحاد دموکراتیک» کردهای سوریه که در جریان بحران سوریه به خود مختاری محدود در شش شهر منطقه رسیده اند بسیج کرده است. دو گروه اسلامگرای «جبهة النصرة» و «ارتش اسلامی بلاد شام و عراق» از هر جهت مورد حمایت دولت ترکیه می باشند. در روز های پایانی ماه سپتامبر گذشته روزنامه «اوزگور گوندم» که طرفدار کرد های سوریه است نامه وزیر کشور ترکیه «معمر گوللر» به والی نظامی در منطقه مرزی «هاتای» را منتشر کرده است. نامه ای که به والی های نظامی مناطق مرزی «ماردین»، «اورفه» و «آنتپ» نیز پیوست شده است. در این نامه که تاریخ پانزدهم ماه مارس را دارد، وزیر کشور ترکیه به مسئولین مرزی مذکور اطلاع می دهد که با اعضاء گروه «جبهة النصرة» در کار حمل و نقل و عبور دادن تجهیزاتی که برای ساختمان سازی و لوازم ورزشی نامیده شده به داخل خاک سوریه هم کاری کنند. وزیر کشور ترکیه به مسئولین مرزی تاکید کرده که این افراد کاملا مورد اعتماد می باشند و سازمان اطلاعات و امنیت ترکیه «میت» همکار برنامه و در جریان این نقل و انتقالات است.

وزیر کشور ترکیه در نامه مذکوراطلاع داده است، افراد «جبهة النصرة» قبل از ورود به خاک سوریه لازم است در ساختمان های دولتی ترکیه واقع در نزدیکی مرز اسکان داده شوند. در نامه وزیر کشور ترکیه تاکید شده است: « دولت ترکیه از مجاهدین جبهة النصرة در مقابله با حزب  اتحاد دموکراتیک کردهای سوریه نیز حمایت می کند.»

در گزارش دیگری خبرگزاری فرات ترکیه افشاء کرده است: ساختمان اداره کشاورزی در شهر مرزی «جیلان‌پینار» در استان «شانلی اورفه» ترکیه مرکز استقراراعضاء «جبهة النصرة» است که از آنجا حملات و نفوذ به داخل خاک سوریه و منطقه تحت کنترل کرد ها در سوریه انجام می شود. هم چنین در منطقه کردنشین شمال شرقی سوریه نیز درگیری های شدیدی بین القاعده و واحدهای «مدافعین خلق کرد» واقع شده است. در این منطقه تعدادی از روستا های به تصرف القاعده در آمده است. هم چنین در منطقه تعداد قابل توجهی از عرب سوری و اقلیت مسیحی سوری می باشند . تعداد نیروهای شبه نظامی کرد حدود 20 هزار تن می باشد.

علاوه بر گزارش «یونگه ولت» منابع رسانه‌ای دیگری از فعالیت القاعده و جبهة النصرة در جنوب ترکیه و اعزام جوانان ترک به سوریه برای مقابله با نظام حاکم در این کشور خبر دادند.

به گزارش روزنامه ترکی «یورت»، برخی از اعضای شبکه تروریستی القاعده و «جبهة النصرة» که در سوریه فعالیت می‌کند در برخی از شهرهای جنوبی و جنوب شرقی ترکیه از جمله شهرهای «ادیمان»، «اورفة»، «بینجول»، «بتلیس» و«دیاربکر» حضور دارند.

بر اساس این گزارش، این افراد اقدام به جذب جوانان 18 تا 30 ساله می‌کنند و آنها را در قالب گروه‌های 15 نفره به سوریه اعزام می‌کنند تا با نیروهای ارتش «بشار اسد» بجنگند.

این روزنامه به نقل از منابع آگاه مورد اعتماد نوشته است: تاکنون 200 جوان از شهر «ادیمان» به «هاتای» و از آنجا به سوریه منتقل شده‌اند. در همین حال، پایگاه خبری کُردی «روداو» گزارش داده است که حتی تعدادی از جوانان استان کردنشین آدیامان ترکیه، برای حضور در صفوف گروه القاعده، از این استان کردنشین به سوریه منتقل شده و در حال حاضر به عنوان افراد مسلح «جبهة النصرة» در فعالیت هستند. بر اساس آمار منتشر شده توسط سازمان اطلاعات ترکیه (MIT) و پلیس این کشور بیش از دو هزار تن از عناصر القاعده در ترکیه بسر می برند. این افراد که در افغانستان و پاکستان آموزش دیده اند با کمک «حزب التحریر» از ترکیه وارد سوریه شده و علیه دولت سوریه می جنگند. روزنامه ملیت، نیز از قول منابع کرد در ترکیه اعلام کرده است : در درگیری های هفته های اخیر در منطقه «راس العین» در نزدیکی مرزهای سوریه با ترکیه 3  شهروند ترک عضو«جبهة النصرة» که در برابر کردها قرار گرفته بودند، کشته شده اند.

از سوی دیگر منابع کُرد در سوریه نیز با محکوم کردن حمایت ترکیه از گروه های تروریستی در سوریه اعلام کردند که در صورت تداوم این سیاست ها، ترکیه دچار خسارات بیشتری خواهد شد. پیشتر «آلتان تان» نماینده شهر کردنشین دیاربکر در مجلس ترکیه گفته بود که برخی عوامل پنهان وابسته به حکومت ترکیه در چندین شهر کردنشین این کشور و بویژه درمناطق «گُل و الازیغ» جوانان کرد ترکیه را برای جنگ با دولت سوریه به آن کشور فرستاده اند و در نتیجه تعدادی از آنان کشته شده اند. وزارت خارجه سوریه با ارسال نامه‌ای به سازمان ملل و شورای امنیت از نقش منفی ترکیه و دخالت‌های مستقیم و غیر مستقیم آن در تشدید بحران در سوریه انتقاد کرد. به گزارش شبکه العالم، در هفته‌های اخیر رسانه‌های بوسنی و آلبانی از عضویت ده‌ها تن از اتباع این دو کشور در گروه های تروریستی و مسلح در سوریه به ویژه «جبهة النصرة» خبر داده‌اند. روزنامه های بوسنی درهفته های گذشته با اشاره به عضویت ده ها تن از اتباع این کشور در گروه تروریستی «جبهة النصرة» در سوریه تأکید کردند، ده‌ها تن از اتباع آلبانی، صربستان، مقدونیه و کوزوو از طریق مرز ترکیه به سوریه وارد شده و عضو گروه‌های مسلح شده‌اند.

 

روزنامه "الحیات" چاپ لندن نیز تأکید کرد، شمار اتباع کشته شده آلبانی در سوریه به 10 تن رسیده است. تخمین زده شده است که حدود ۲۰ هزار تروریست وابسته به القاعده  در سوریه حضور دارند که ملیت بیشتر آنها تونسی، لیبیایی، اردنی، چچنی و فرانسوی است.

عبدالله گل رئیس جمهور ترکیه ماه گذشته هشدار داد که حضور و نفوذ گروه های رادیکال اسلامگرا در ترکیه می تواند آینده این کشور را به مخاطره بیندازد.

در رابطه با دخالت آشکار دولت ترکیه در جنگ داخلی در سوریه، هفته نامه اشپیگل چاپ آلمان در یازدهم اکتبرنیز نوشت:

 

سازمان دیدبان حقوق بشر در گزارشی 89 صفحه ای با انتقاد شدید از دخالت های دولت ترکیه درمسائل داخلی سوریه اعلام کرد که تعداد قربانیان علوی ساکن منطقه « لاتاکیا» سوریه درماه آگوست گذشته توسط شورشیان اسلامگرا به 190 تن بالغ شده است. بامداد روز 4 آگوست ساعت 4.45 دقیقه عملیات با نام «عملیات آزاد سازی ساحل» شروع شد. در این عملیات تروریست های القاعده ساکنان 10 روستا را قصابی کردند.

سازمان مذکور از این کشتار به عنوان یک «حمام خون» نام برده است.«اعدام، رفتارهای خارج از قوانین و اخلاق و گروگان گیری» از جمله موارد ذکر شده در این گزارش است. در گزارش سازمان دیدبان حقوق بشر آمده است که نیروهای وابسته به القاعده به بمنظور تبلیغات، فیلم های این کشتار را در سایت های اینترنتی یوتیوپ، فیس بوک و تویتر منتشر کرده اند.القاعده بر این عقیده است که علوی های سوریه طرفدار بشار اسد هستند.

در گزارش سازمان دیدبان حقوق بشر با انتقادی تند از ترکیه به صراحت اعلام شده است که دولت ترکیه به عنوان کشور هم مرز با سوریه به طور مشخص از تروریست های اسلامگرای ضد دولت سوریه حمایت می کند. این سازمان توجه روزنامه نگاران، نیروهای امنیتی و دیپلمات های غربی را به این موضوع جلب می کند.

سازمان دیدبان حقوق بشر در گزارش خود اعلام کرده است:

ـ ورود اغلب تروریست های فعال در بخش شمالی سوریه از طریق مرز ترکیه سازماندهی می شود.به گزارش یک مهندس غربی از منطقه مرزی در ترکیه، تروریست های القاعده با هواپیما به شهر مرزی «هاتای» در ترکیه وارد شده و از آنجا به کمک ترک ها و توسط تروریست های القاعده به درون خاک سوریه هدایت می شوند.

ـ ازهمین مسیر نیز تروریست های القاعده انواع سلاح های سبک و سنگین، پول و دیگر تجهیزات جنگی دریافت می کنند.

ـ مجروحان القاعده در بیمارستان های ترکیه درمان می شوند.

تحقیقات سازمان دیدبان حقوق بشر از دیپلمات ها نشان می دهد که آنها نیز بر نقش دولت ترکیه در دامن زدن به ناامنی و شورش در سوریه تائید می کنند. یک دیپلمات به این سازمان گفت: قرار است تعداد تروریست های اسلام گرای اروپائی که به سوریه اعزام می شوند، به مراتب بیشتر از تعداد اعزام آنها به افغانستان و عراق خواهد شد. این برنامه توسط دولت رجب طیب اردوغان امکان پذیر می شود. به طور مشخص حداقل دو گروه اسلامگرای که با القاعده در ارتباط اند، خود را در بین دیگر نیرو های مخالف اسد پنهان کرده اند تا سیاست های اسلامی خود را اعمال کنند.

سازمان دیدبان حقوق بشر در نامه ای به«احمد داوود اغلو» وزیر خارجه ترکیه از او خواسته است تا مشخص کند دولت ترکیه کدام امکانات را فراهم آورده است تا اسلامگرایان افراطی نتوانند از مرز مشترک وارد خاک سوریه شده و نتوانند دست به کشتار مردم بزنند؟ هم چنین خواسته شده است تا وزارت خارجه ترکیه توضیح دهد، دولت ترکیه بر علیه جنایت کاران جنگی و مجرمین در مرز مشترک با سوریه چه اقداماتی را اتخاذ کرده است.این سازمان در گزارش خود اطلاع می دهد که تا زمان انتشار این گزارش هنوز پاسخی از وزارت خارجه ترکیه دریافت نکرده است.

اشپیگل در ادامه گزارش سازمان مذکور یادآور می شود که بشار اسد در گفتگوی اخیر خود با «تلویزیون خلق» ترکیه متذکر شد که ترکیه بزودی هزینه زیادی را بابت حمایت از تروریست های اسلامگرا متحمل خواهد شد. تروریست ها را برای همیشه نمی توان در آستین خود پنهان کرده و در آماده باش نگاه داشت. آنها مثل عقرب هائی هستند که در اولین فرصت صاحب آستین را نیز نیش می زنند. بشار اسد گفت: اردوغان برای اعمال سیاست های غلط خود به حیوانات زهر آگین متوسل شده است. اشپیگل اضافه می کند یک نماینده «حزب عدالت و توسعه» اردوغان گفته است: لازم است ما توجه خود را بیش از این به مرزهای مشترک با سوریه معطوف کنیم، نه بخاطر اینکه مخالفان را به داخل خاک سوریه هدایت کنیم بلکه تمام نیروی خود را بگذاریم تا از بازگشت آنها به ترکیه خود داری کنیم. ما مایل نیستیم ترور به منطقه حاکمیت ترکیه سرایت کند. اخیرا پارلمان ترکیه اعزام نیرو های نظامی به سوریه را نیز تصویب کرده است.

 

 

 

                        راه توده  429     25 مهر ماه 1392

 

                                اشتراک گذاری:

بازگشت