راه توده                                                                                                                                                          بازگشت

 

 

پول کثیف

از کجا می آید

کجا شسته می شود

کجا خرج می شود؟

 

 

درهفته های گذشته که بحث پول های کثیف و پولشوئی از یکسو و نقش قاچاق و در آمد حاصل از آن در میدان سیاست و رقابت های حکومتی از جانب وزیر کشور و  پیش از وی توسط اکبر ترکان مشاور ارشد روحانی و شخص روحانی مطرح شده است، ضد حمله ای علیه طرح این مسئله شکل گرفته که باید فرماندهان این ضد حمله را شناخت. مقاله کوتاه زیر را تنها می توان اشاره ای دانست به آن ستادی که رهبری این ضد حمله را برعهده دارد:

"بنیاد تعاون سپاه" از جمله نهادها و بنیادهای سپاه است که در جریان خصوصی سازی های دوران احمدی نژاد شرکت مخابرات را تصاحب کرده است. با تصاحب شرکت مخابرات زیر پوشش خرید سهام آن توسط بنیاد تعاون سپاه، هم یکی از سودآورترین موسسات را سپاه تصاحب کرد و هم کنترل امنیتی و اطلاعاتی جامعه را دراختیار گرفت. از جمله فلج کردن اینترنت در ایران که پس از کودتای 88 و آغاز جنبش سبز مقاومت مردم در برابر این کودتا و دفاع از رای خودشان این فلج سازی و کنترل سرعت گرفت.

سهام شرکت مخابرات را سپاه در بورس تهران خرید و با این خرید، تمام بخش‌های زیر پوشش شرکت مخابرات، از جمله تلفن ثابت، تلفن همراه، ارتباطات دیتا و زیرساخت‌های آن، بطور یکجا ظاهرا به بخش خصوصی و در واقع به شرکت وابسته به سپاه پاسداران منتقل شد. بدین ترتیب سپاه مالک ۵۱ درصد سهام شرکت مخابرات شد. شرکت دیگری، که بقیه سهام را صاحب شد "شرکت سرمایه‌گذاری مهر اقتصاد ایرانیان" متعلق به "موسسه مالی و اعتباری مهر" وابسته به بسیج سپاه پاسداران است که در دولت احمدی نژاد تشکیل شد.

پیش تر سهام شرکت صدرا (شرکت صنایع دریایی ایران) به "قرارگاه خاتم النبیاء سپاه" و "شرکت توسعه سرمایه‌گذاری" که آن نیز وابسته به سپاه است واگذار شده بود. این واگذاری ها بصورت مزایده ای نمایشی در بورس تهران واگذار شد. "بنیاد تعاون سپاه" در سال ۱۳۶۷ تاسیس شد و "اکبر غمخوار" و "محسن رفیق‌دوست" از مهم‌ترین مدیران این بنیاد در دهه ۷۰ بودند. موسسه صندوق پس‌انداز و قرض‌الحسنه انصارالمجاهدین (موسسه مالی اعتباری انصار) نیز وابسته به این بنیاد است.

"بنیاد تعاون سپاه" هم‌اکنون ۴۵ درصد سهام گروه بهمن، چهار درصد سهام گروه سایپا و ۲۵ درصد سهام پتروشیمی کرمانشاه را در اختیار دارد و شرکت "باما" را خریداری کرده است. از جمله شرکت‌های معروفی که صد‌ در‌صد سهام آنها متعلق به بنیاد تعاون سپاه است می‌توان به شرکت "کشت و صنعت شاداب خراسان"، شرکت "خدمات هوایی پارس" و صنایع غذایی "مائده" اشاره کرد.

احمدی نژاد که در دوران او پول های کثیف و سیاه تبدیل به قدرت سیاسی شد مخابرات را بعنوان یک بخش حیاتی به همراه ‌ترین نهاد نزدیک به خود واگذار کرد.

شرکت مخابرات ایران در سال ۱۳۵۰ با سرمایه‌ای بالغ بر پنج میلیارد ریال تاسیس شد و در زمانی که سپاه دستش را گذاشت روی آن میزان سرمایه این شرکت برای واگذاری در بورس، به بیش از سه‌ و ‌نیم میلیارد دلار رسیده بود. بیش از ۴۷ هزار تن در این شرکت و زیرمجموعه‌های آن شاغل هستند.

سپاه پاسداران ۶۰ اسکله غیرمجاز در جنوب کشور را در اختیار دارد که از طریق آنها بخش عمده واردات رسمی و قاچاق کشور را در اختیار دارد و به دولت مالیات نمی دهد. یک ‌سوم واردات کشور از طریق بازارهای غیرقانونی، اقتصاد زیرزمینی و اسکله‌های غیرمجاز صورت می‌گیرد.

در نخستین سال ریاست جمهوری احمدی‌نژاد، مجموعه‌ای از پروژه‌های مرتبط با میدان گاز پارس جنوبی، بدون مناقصه به قرارگاه خاتم‌، وابسته به سپاه واگذار شد که ارزش آنها حدود ۷ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود.

فعال‌ترین شرکت‌های وابسته به سپاه در بورس تهران "مهراقتصاد ایرانیان" است. خرید سهام شرکت‌های "تایدواتر"، "گروه خودروسازی بهمن"، "آذراب"، "توسعه معادن روی" و "تراکتورسازی تبریز" از معاملات پرسر و صداو پر سود سپاه در بورس تهران بوده است.

 

        پیج فیسبوک راه توده

 

 

 

                        راه توده 503 - 17 اردیبهشت 1394

 

                                اشتراک گذاری:

بازگشت