راه توده                                                                                                                                                          بازگشت

 

 

ستون پنجم

اسرائیل و امریکا

در ج. اسلامی

راشا تودی – ترجمه رضا نافعی

 

نویسنده این مقاله Rainer Rupp نام دارد. سالها در مرکز فرماندهی ناتو در اروپا کار می کرده و مدت ها پس از فروپاشی دیوار دو آلمان نیز ناشناس مانده بود تا این که بعنوان کسی که اخبار ناتو را به دولت وقت آلمان شرقی می رسانده شناخته شد. محاکمه و محکوم به 12 سال زندان محکوم شد. پس از گذراندن دوران محکومیت از زندان آزاد شد به حرفه روزنامه نگاری با نوشتن تحلیل های سیاسی روی آورد.

من مقاله او را ابتدا مقداری خلاصه و سپس برای انتشار جهت آگاهی فارسی زبانان ویرایش کردم. طبیعی است که با برخی برداشت ها و اصطلاحات او موافق نباشم اما نزد خود به این نتیجه رسیدم که آگاهی از یک تحلیل متفاوت بهتر از نداشتن آگاهی از آنست، ضمن آن که پذیرش هر آنچه او نوشته الزامی نیست.

 

 

«امریکا و اسرائیل، دو متجاوز بزرگ، دو دولت تروریست ، ایران را کشوری را که صد سال است به هیچ کشوری حمله نکرده متهم به تجاوز می کنند. این تجاوز کی و کجا رخ داده است؟

از قرار معلوم همین که  جمهوری اسلامی ایران تسلیم سلطه جوئی جهانی امریکا و سلطه جوئی منطقه ای اسرائیل نشده، و در برابر آن مقاومت کرده،  خود به معنی تجاوز است.

یک مقام ارشد امریکائی گفته است که نوع " بحث ها" در هفته ها و ماه های آینده ژرف تر خواهد شد. در واقع آنچه مورد نظر است بررسی چگونگی "استراتژی جامع پرزیدنت ترامپ برای مقابله با ایران" ، و فعالیت های ایران در سوریه است.

گزارش های دیگری که در روزهای نخست سال نو در رسانه های محلی و همچنین بزبان انگلیسی در" تایمز اف اسرائیل" منتشر شد حکایت از آن داشت که " مقابله با ایران" شامل قتل شخصیت های برجسته ایرانی نیز می گردد.

طبق این اخبار سازمان های اطلاعاتی امریکا  برای به قتل رساندن ژنرال قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس، به اسرائیل چراغ سبز داده اند.

ژنرال سلیمانی فرمانده سپاه قدس،  فعالیت های نظامی بین ایران و سوریه، عراق، حزب الله و حماس را هماهنگ می کند. او  از سال 1998(برابر با 1376شمسی) این سمت را دارد. اسرائیل در عین حال فراموش نکرده است  که حمایت ایران از حزب الله بود که نگذاشت ارتش ظفرنمون اسرائیل با تجاوز به جنوب لبنان  بر آن کشور مسلط شود.

در عین حال اسرائیلی ها افتخار می کنند که تا کنون چندین و چند تن از دانشمندان اتمی و طراحان موشکهای ایران را بقتل رسانده اند.

 اتاق های فکری که نزدیک به دولت  امریکا هستند یک سلسله تحلیل های جالب عرضه کرده اند. در اینجا دو مورد از این مطالعات برای تسلط بر ایران مورد بحث قرار می گیرد. برای پی بردن به طرز تفکر حکام واشنگتن باید تمام  سند را مطالعه کرد.

طرح نخست  از موسسه معروف " بروکینگز" است که آن را در سال 2009 منتشر کرده است با عنوان :" کدام راه به ایران"، گزینه هائی برای استراتژی جدید امریکا . طرح دوم را موسسه CATO Libertarian  دراکتبر سال 2017عرضه کرده است با عنوان "خطائی که تحمیلی نیست: خطرات مواجهه با ایران". گرچه تحقیق بروکینگز امروز نیز کتاب راهنما برای سرنگونی دولت ها در کشورهای دیگر است، اما طرح CATO Libertarian  در مورد ایران واقع بینانه تر است.

هر دو تحقیق نتیجه می گیرند که تجاوز بازهای آمریکا به ایران،  اعمم از این که حمله ای یکباره  و بسیار شدید باشد یا  حمله ای گسترده برای اشغال ایران باشد مانند حمله امریکا به عراق، هر دو    برای ایالات متحده گزینه های  بدی هستند. در عین حال که به رغم تحولات سال  2009 جنگ اقتصادی و تحریم علیه ایران، همراه با بی ثبات سازی داخلی، راه حلی مناسب برای دستیابی به هدف است، اما   CATO  در تحقیقات خود به این نتیجه می رسد که  واشنگتن گزینه ای برای تغییر رژیم در ایران ندارد.

در عوض، کاتو توصیه می کند که دولت ایالات متحده ایران را به همین صورت که هست  به عنوان یک کشور بپذیرد و با تهران بعنوان یک کشور برابر حقوق، از طریق دیپلماسی  نزدیک گردد.  اما به نظر می رسد که واشنگتن هیچ گونه آمادگی برای پذیرفتن این پیشنهاد ندارد. در عوض، پیشنهاد می شود که پیروی از راهنمایی بروکینگز برای تغییر رژیم ، که آزمون نیز شده است، ادامه داده شود.  سند Brookings به چهار فصل تقسیم می شود:

 فصل اول -   تهران را به تغییر نظر واداشتن: گزینه های دیپلماتیک (یعنی تحریم ها)

فصل دوم - خلع سلاح تهران: گزینه های نظامی. (تجاوز آشکار)

فصل سوم - تغییر رژیم (از طریق عملیات مخفی)

فصل  چهارم - ترساندن تهران: مهار کردن ایران

در فصل سوم، ما با دو حالت روبرو می شویم که در حال حاضر به ویژه در مورد ایران اهمیت دارد:

بخش 7: تحریک اقلیت های ایرانی.

بخش 8: کودتا و ایجاد " جنگ داخلی

بنظر می رسد آنچه که ما در حال حاضر در ایران می بینیم ترکیبی است از بخش های 8 و 7 طرح Brookings.

اگر ارگانهای امنیتی ناپختگی نشان دهند و عوامل ایجاد آشوب را با توده مردم تظاهر کننده یکی فرض کنند، آنوقت امریکا به مقصود خود رسیده است. اگر چند تن از آشوبگران به هر دو طرف تیراندازی کنند، یعنی هم به پلیس و هم به تظاهر کنندگان آرام، آنوقت وضعیت بسرعت از کنترل خارج می شود. ترکیبی مشابه این در لیبی، در آغاز حمله به سوریه  و همچنین در اوکرائین رخ داد.

نیویورک تایمز در یک مقاله مفصل که در تاریخ 2 ژوئن سال 2017 منتشر شد، گزارش داد که سازمان سیا یک سلول عملیاتی ویژه برای چنین اقدامااتی را در ایران راه اندازی کرده است.

این اقدام منعکس کننده تصمیم دولت ترامپ است برای تبدیل  جمهوری اسلامی  به یکی از اولویت ها در   اهداف  سرویس های اطلاعاتی آمریکاست، یعنی توسل به عملیات مخفی. از قرار معلوم  برای مجهز ساختن " مرکز ماموریت برای ایران"  صرفه جوئی نشده است. تحلیل گران، ماموران ویژه و "کارشناسان" یعنی همه کسانی که در کل " آژانس" وجود دارند باید در این مرکز گرد هم آورده شوند تا  بتوان طیف گسترده ای از توانائی های این آژانس تبهکار را به نمایش در آورده و به نتیجه رساد.

مایکل دآندره آ    Michael D’Andrea  رئیس این مرکز از زبده ترین افسران سیا است و در محافل اقدامات تبهکارانه  به " شاهزاده سیاه " شهرت دارد  و چون مسلمان شده است او را " آیت الله مایک" نیز می نامند . یک همکار سابق او در سازمان سیا در ستایش او با شور و شعف به نیویورک تایمز گفته است: "او می تواند یک برنامه بسیار تهاجمی را هدایت و در عین حال  بسیار هوشمندانه عمل کند."

منظور او اشاره  به کار پیشین D'Andreas در آژانس بود که نخست به عنوان رئیس گروه ضد ترور و بعدها به عنوان رئیس ماموریت هواپیماهای بدون سرنشین سیا فعالیت می کرد که فقط بر اساس حدس و گمان، هزاران به ظاهرا اسلامگرا و احتمالا غیرنظامیان را به قتل رساند. او همچنین سرپرست گروه همکاری سیا با وهابی های اسلام بود که به ویژه در لیبی، عراق و سوریه  با بریدن سر افرادی که معتقد به ادیان دیگر بودند شهرت یافتند.

D'Andrea با بهره وری از سنگدلی و بی رحمی شدید خود  بی شک مهارت های مناسبی  برای نقش خود به عنوان رئیس "مرکز ماموریت ایران " که عنوانی  است بی ضرر، یدک می کشد.

در ماه ژوئن، ناظران، فراخواندن او برای تصدی کار جدید را سیگنالی (نشانه ای) تلقی کردند برای عملیات جاسوسی "عضلانی" و عملیات پنهانی علیه ایران  .

این انتخاب  با شیوه کار مایک پمپئو که ترامپ او را به  ریاست جدید سیا برگزید کاملا هماهنگ است. Pompeo به عنوان یک عضو جمهوریخواه کنگره، در هر موردی  موضع  گیری سخت تری علیه ایران  را تحمیل کرده است. بنظر می رسد که انتخاب دارندره آ  D'Andrea   برای این کار همان انتخاب کارامد است.   

با همین پیش زمینه روز 30 دسامبر درحالیکه درایران تظاهرات مردم در شهرهای مختلف جریان داشت در جنوب غربی ایران نزدیک مرز عراق یک لوله نفت منفجر شد که بلافاصله نظرها متوجه "داندره. آ" شد.

برای این اقدام انفجاری نام یک گروه مشکوک نیز بلافاصله اعلام شد :"بریگادر شهدای اهواز" که گویا متعلق به " انصار الفرقان " است.

از زمان باستان بخشی از ساکنان منطقه اهواز از   اقوام عرب بوده اند. آنها یکی از اقلیت های کوچک و فراوانی هستند که  در ایران زندگی می کنند. این انفجار بخشی از همان طرح برپائی جنگ قومی درایران نبود؟

گروه " انصار الفرقان" گروهی است بازمانده از گروه تروریستی " جندالله" که در گذشته نیز از کمک های امریکا استفاده می کرده است.

این گروه متهم به اقدامات متعدد تروریستی در ایران است. رهبراین گروه در سال 2010 کشته شد و پس از آن بقیه اعضاء در" انصار الفرقان " و دیگر گروههای تروریستی به هم پیوستند.

"مارک پری"( Mark Perry) روزنامه نگار حقیقت جو، در سال 2012 با استناد به  سندی که از

 CIA-Memoranda  به او رسانده شده بود گزارش داد که "آژانس" و موساد سازمان اطلاعاتی  اسرائیل تروریست های جندالله را با  پرچمی دروغین برای اقدامات تروریستی و آسیب رساندن به تاسیسات ایران استخدام کرده است. آنها که  دانشمندان اتمی ایران را ترور کردند اعضای جندالله بودند که مستقیما با موساد اسرائیل ارتباط داشتند.

جای شگفتی نیست که  درست هنگامی که موساد و سیا مذاکرات خود را درباره " استراتژی مشترک علیه  اقدامات ایران در خاورمیانه" گسترده تر کردند یک گروه تروریستی از بازماندگان جندالله باردیگر در چارچوب استراتژی امریکا برای اقدامات انفجاری و تروریستی فعال شوند.»

 

https://deutsch.rt.com/meinung/63254-was-ist-los-im-iran-zweiter-teil/

         

 

 تلگرام راه توده :

https://telegram.me/rahetudeh

 

        پیج فیسبوک راه توده

 

 

 

                       شماره 632  راه توده -  28 دیماه  1396

 

                                اشتراک گذاری:

بازگشت