راه توده                                                                                                                                                          بازگشت

 

 

جمهوری اسلامی

هنوز آمار قربانیان

جنگ عراق را

اعلام نکرده!

   

آمار تلفات، خسارات و ویرانی همه جنگ های منطقه ای و حتی دو جنگ جهانی تاکنون بارها و رسما اعلام شده، اما هنوز آمار مربوط به ویرانی و کشتار جنگ ایران و عراق رسما اعلام نشده است. رژیم صدام حسین سقوط کرد و دولت جانشین آن نیز که تاکنون سیمش روی سیم جمهوری اسلامی بوده نیز از اعلام این آمار خودداری می کند و در جمهوری اسلامی نیز ایضاء. در جمهوری اسلامی 8 سال جنگ را می ستایند، از نعمت های آن جنگ می گویند، هفته بسیج برگزار می کنند، از دفاع مقدس می گویند، از جانفشانی ها سخن می گویند، از معلولین و باصطلاح جانبازان صحبت می کنند، برای آزادگان (اسرای زنده مانده جنگ) تخفیف و بورسیه در نظر می گیرند، اما نمی گویند که بالاخره در آن جنگ بر سر ایران و ایرانی چه آمد؟ شمار رسمی قربانیان ایرانی آن جنگ چقدر بود، معلولین چه تعداد هستند، اسرای زنده مانده و اسرای سر به نیست شده چقدر است و مفقودین آن جنگ چه تعداد هستند؟ چه مقدار از بودجه مملکت را جنگ بلعید و هزینه تفکیکی جنگ فرسایشی و جنگ دفاعی چقدر بود؟ خسارات وارده به شهرها چه میزان بود و شمار آوارگان از مناطق جنگی که در سراسر کشور پراکنده شدند چه تعداد است؟

جانباز و معلول و آزاده اگر خود را منطبق با قدرت حاکم در سه دهه گذشته کرده باشد را می ستایند و بقیه را بدست فراموشی سپرده اند. نمی گویند دوران 6 ساله جنگ فرسایشی که با شعارهای فتح کربلا و بغداد و رسیدن به قدس طی شد با ایران و ایرانی چه کرد. بر سر این که چه کسانی با ادامه جنگ موافق و چه کسانی مخالف بودند بحث حکومتی و جنگ زرگری می کنند، اما درباره خسارات جانی و مالی خیر!

مگر، اینجا و آنجا، گاه از دهان این فرمانده سپاه و یا امام جمعه صاحب اطلاع – از جمله هاشمی رفسنجانی تا وقتی استخر مرگش نکرده بودند- اطلاعاتی در این باره دست و پا شکسته مطرح شده است. از جمله هاشمی یکبار در نماز جمعه تهران گفت که جنگ با عراق یک هزار میلیارد دلار خسارت به شهرهای جنوبی کشور وارد آورد. هم او در یکی از دیدارهای پس از انتخابات ریاست جمهوری 1392 خود سخن از 120 هزار کشته جنگی گفت، اما این آمار و ارقام سندیت ندارد و اغلب با اهداف سیاسی مطرح شده و می شود نه برای ثبت در تاریخ ایران.

در شهرهای ایران همایش های دهه فجر برپا می شود، سرتیپ و سردار و سر لشگر سپاه در این همایش ها سخنرانی می کنند اما دریغ از دادن یک آمار از ویرانی و کشتار. تنها یکبار، یک دهه پس از پایان جنگ در همایش "مالک اشتر" سرلشکر فیروز آبادی رئیس وقت ستاد نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ارقامی در باره قربانیان جنگ با عراق بر زبان آورد که تاکنون از ارقام ممنوعه بوده است. او در آن همایش گفت که "نزدیک به 300 هزار شهید، 600 هزار جانباز و 100 هزار خدمتگزار بسیجی داریم".

او نگفت که منظور از خدمتگذار بسیجی چیست. اساسا فارسی فرماندهان سپاه و بسیج آنقدر آب نکشیده و آلوده به ادبیات نظامی دوران شاه و اصطلاحات اسلامی شده ارتشبد آریانا رئیس ستاد بزرگ ارتشتاران شاه است که بدشواری می توان آن را فهمید. اما ارقام به هر زبانی که بیان شوند ارقام اند و قابل درک و فهم.

بنابراین رقم 300 هزار قربانی جنگ و 600 هزار معلول جنگ را باید فعلا بعنوان آخرین ارقام مربوط به کشته شدگان و معلولان جنگ با عراق دانست. اگر منظور فیروزآبادی از خدمتگزاران بسیجی جانبازان و اسرای جنگ با عراق باشد، رقم به یک میلیون می رسد. طبیعی است که منظور او یکصدهزار کارمند و یا افراد در حال خدمت در بسیج نیست زیرا تاکنون ادعاهای چند میلیونی در باره شمار بسیجی ها شده است و نه 100 هزار خدمتگزار.

 

تلگرام راه توده:

https://telegram.me/rahetudeh

 



 

 

        پیج فیسبوک راه توده

 

 

 

                        راه توده شماره 732 -  29 اسفند 1398

 

                                اشتراک گذاری:

بازگشت