راه توده                                                                                                                                                          بازگشت

 

 

اعدام و فیلترینگ

هرگز راه حل

نبوده و نیست!

 

 

علاوه بر چین، در بسیاری از کشورهای جهان (شاید در امریکا نیز) فیلم های پورنو، فیلم های تبلیغ خشونت و کشتار، فیلم های طرز ساختن بمب و برخی فیلم های مشابه و یا اخبار اتهامی، روی شبکه اینترنت فیلتر می شود. ایران نیز می توانست همین سیاست را به اجرا بگذارد، نه آن که اینترنت را بکلی فیلتر کند. یعنی ساده ترین راه حل که قابل دوام هم نیست و ضررهای اقتصادی و فرهنگی نیز به همراه دارد. مانند "اعدام" که حکومت پس از 4 دهه هنوز فکر می کند راه حل دهها مشکل اجتماعی مانند اعتیاد، سرقت، زورگیری، اعتراض اجتماعی، ترور و پدیده هائی مشابه اعدام است. درحالیکه این راه حل هرگز به نتیجه نرسیده و نخواهد رسید و از موارد ذکر شده در بالا کم نمی کند که نکرده بلکه آن را افزون هم می کند که کرده است.

در بسیاری از موارد ذکر شده در بالا، راه حل، اقتصادی است تا لااقل از گسترش و افزون شدن آنها جلوگیری شود و حتی بتدریج از شمار آنها کاسته شود.

در ارتباط با اعتراضات سیاسی - خیابانی و حتی فعالیت های سیاسی و مدنی که حکومت با آن مخالف است و آن را خلاف مصالح خود میداند نیز "راه حل" گرفتن و زندان کردن و قتل درمانی نیست. همانگونه که در 4 دهه گذشته نبوده است. راه حل منحله اعلام کردن احزاب هم نیست. در این عرصه نیز، راه حل تقابل نظرات و طرح آنها در رسانه ها و  در راس آنها "تلویزیون" است.

بی شک، این نوع تقابل نظرات بتدریج موجب رویائی جلوه کردن برخی شعارها و فعالیت های سیاسی نزد مردم می شود و مروجان این نوع نظرات و فعالیت ها نمی توانند نیروی قابل توجهی را در جامعه بدنبال خود بکشانند. البته اگر حکومت استدلال و منطق داشته باشد.

در غیر اینصورت، اعدام و زندان و محکومیت های سیاسی نتیجه ای جز ترویج نظرات رویائی نزد مردم نیست. زندانی سیاسی همیشه نزد مردم قهرمان و قربانی حکومتی است، حتی اگر اعمال و نظراتش پوچ و بی ارتباط با جامعه باشد. زندانی سیاسی همیشه نزد مردم مظلوم است.

باز گردیم به فیلترینگ حکومتی و از قول رئیس پیشین سازمان فناوری اطلاعات بشنوید که گفته است:

« فیلترینگ، ما را به جای درستی نمی رساند، بلکه از آن جایی که هستیم هم به مراتب بدتر می کند. زمانی که پلتفرمی فیلتر می شود تولید و استفاده از محتوای بد و نامناسب بیشتر می شود. برای مثال محتوای پورنوگرافی بعد از فیلترینگ تلگرام در ایران بیشتر از 10 برابر شده است. با فیلترینگ فله ای عملا اجازه داده نمی شود محتوای مثبت دیده شود. در عوض با عبور از فیلترینگ با استفاده از فیلترشکن ها، دریچه همه برنامه های مخرب و منحرف کننده باز می شود.»

این چالش ها تنها برای ما، در ایران مطرح نیست بلکه در برخی موارد مشکلات دیگر کشور ها هم هست. حکومتی عاقل است که بتواند راه را بر برنامه های مضر به حال جامعه و فرهنگ عمومی ببندد، نه آنکه کل اینترنت را فیلتر کند و ببندد. کاری که حکومت در ایران می کند و بی شک به ضد خود تبدیل شده و خواهد شد.

برای مثال پورنوگرافی تقریبا در همه دنیا ممنوع است و فیلتر می شود  و در حقیقت فیلترینگ سفت و سختی برای آن انجام می شود. تبلیغ مواد مخدر، سوء استفاده از کودکان، خرید فروش اسلحه و تبادل اطلاعات تروریستی، فروش اجزاء بدن انسان و مواردی مشابه آن در همه کشورها مشمول فیلترینگ است و اقدام درستی هم هست. اما، این تدبیر ربطی به بستن اینترنت و فلج کردن آن ندارد!

 

تلگرام راه توده:

https://telegram.me/rahetudeh

 

 

 

        پیج فیسبوک راه توده

 

 

 

                        راه توده شماره 890  -  4 مرداد 1402                                اشتراک گذاری:

بازگشت