راه توده                                                                                                                                                          بازگشت

 

 

روز شمار حمله

گروه های شبه نظامی

با کمک ترکیه به سوریه

ترجمه و تدوین ـ عسگر داوودی

     

کاخ کرملین اعلام کرد: به ابتکار طرف ایرانی روز دوشنبه 12 آذر در رابطه با وضعیت سوریه، پس از تهاجم هماهنگ دو گروه طرفدار «غرب» و «ترکیه»، پوتین و پزشکیان گفتگوی تلفنی انجام دادند.

در این گفتگو، دو طرف بر حمایت بی قید و شرط از اقدامات مقامات قانونی سوریه برای بازگرداندن نظم قانون اساسی به کشور تاکید کرده و همچنین اهمیت هماهنگی تلاش ها در قالب «فرمت آستانه» با مشارکت ترکیه مورد تاکید قرار گرفت. گزارش شده است که در گفتگوی تلفنی دو رئیس جمهور ایران و روسیه، برنامه ای برای تماس های بیشتر بین دو رئیس جمهور در سطوح دیگر برنامه ریزی شد. طبق آخرین گزارش ها تا بعد از ظهر روز دوشنبه دولت عراق در حال اعزام نیروهای کمکی نظامی متشکل از ارتش عراق و نیروهای حشد الشعبی به مرزهای غربی با سوریه است.

 

گروه جهادی «هیئت تحریر الشام»، شاخه سوریِ گروه تروریستی «جبهه النصره» که وابسته به شبکه تروریستی القاعده می باشد در اتحاد عمل با گروه تحت حمایت ترکیه، «ارتش ملی سوریه» روز چهارشنبه 7 آذر حمله بزرگی را علیه نیروهای دولتی سوریه آغاز کردند.

ارتش ملی سوریه اپوزیسیون مسلحی است که تحت حمایت کامل ترکیه می باشد. این گروه که عمدتا در مناطق مرزی ترکیه از جمله در منطقه کردنشین عفرین که در سال 2018 توسط ترکیه اشغال شد، فعال است بارها از پرچم ترکیه به عنوان یک علامت متمایز در طول حمله استفاده می کند.

روز شنبه،11 آذر ارتش سوریه تأیید کرد که جهادی ها به «بخش های بزرگی» از شهر حلب حمله کرده اند. ایران که با دولت سوریه متحد است، گفت که «گروه های تروریستی مسلح» به کنسولگری ایران در حلب حمله کرده اند. روز یکشنبه، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، از سفر به دمشق خبر داد. او حمایت ایران را از دولت سوریه و نیروهای مسلح آن ابلاغ کرد. عراقچی گفت که مطمئن است ارتش سوریه بار دیگر «این گروه های تروریستی» را شکست خواهد داد. همچنین پزشکیان رئیس جمهور ایران نیز در گفتگوی تلفنی با بشار اسد اعلام کرد: ایران آماده ارائه همه‌ گونه حمایت از سوریه برای ریشه‌کن کردن تروریسم و ناکام گذاشتن اهداف حامیان و عاملان آن است. بشار اسد نیز از حمایت‌های ایران قدردانی کرده و همکاری دوجانبه را عاملی کلیدی در مقابله با چالش‌های پیش‌روی منطقه عنوان کرد. بشار اسد، رئیس جمهور سوریه روز شنبه بار دیگر تاکید کرد که سوریه به دفاع از تمامیت ارضی خود ادامه می دهد و قادر است با کمک متحدان و دوستان خود، تروریست ها را شکست دهد. رئیس جمهور بشار اسد وعده داد که تروریسم را در سوریه بدون توجه به اینکه حامیان آن هستند شکست دهد: این افراد نماینده ملت یا نهادهای دولتی نیستند.

در پاسخ به این تهاجم نیروی هوائی ارتش سوریه در ادلب و مناطق اطراف حلب با پشتیبانی جت های جنگنده روسیه بشدت نیروهای دشمن را بمباران کرده و تلفات زیادی را به آنها تحمیل کردند. اکنون ارتش سوریه مواضع خود را در اطراف مرکز استان حما که در مرکز کشور قرار دارد، تقویت کرده است. ارتش همچنین ایست های بازرسی جدیدی را در حومه حما ایجاد کرده و سربازان بیشتری را به «مکان های استراتژیک» در شمال استان حما اعزام کرده است. وزارت دفاع سوریه به طور کلی تقویت «خطوط دفاعی با انواع مختلف سلاح، تجهیزات و پرسنل» در مبارزه با «گروه های تروریستی» را اعلام کرده است.

 

روسیه که با دولت سوریه دارای مناسبات گسترده ای است، دوباره در حمایت از نیروهای دولتی با این کشور همکاری می کند. به گفته وزارت امور خارجه روسیه، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه با همتایان خود در ایران و ترکیه تلفنی صحبت کرد و نسبت به «تشدید خطرناک تحرک گروهای تروریستی» در سوریه و منطقه ابراز نگرانی کرد. او همچنین تاکید کرد که روسیه همچنان به حمایت از سوریه ادامه خواهد داد.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک «بخش بزرگی از نیروهای تروریستی که در این عملیات شرکت کرده اند غیر سوری هستند و از کشورهای دیگر به آن مناطق منتقل شده اند و تعداد زیادی از غیر سوری ها و حتی سوری هایی که بازداشت شده اند اعتراف کرده اند که دوره های نظامی ای در اسرائیل و یا اوکراین دیده اند.» تصور اینکه با چنین تهاجم هائی اپوزیسیون سوریه بتواند بخش هایی از شمال سوریه را به نفع ترکیه تصرف کند، تصور ساده لوحانه ای بیش نیست. البته آمریکا در این رابطه وانمود می کند بی گناه است.

سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گفته است: ایالات متحده هیچ ارتباطی و حمایتی با حمله به سوریه به رهبری هیئت تحریر الشام ندارد. اما عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، روز پنجشنبه در بیانیه ای حمله اپوزیسیون تحت حمایت غرب را «طرح آمریکایی- صهیونیستی» با هدف «برهم زدن ثبات و امنیت منطقه به نفع اسرائیل» عنوان کرد. با توجه به سابقه حضور گروه تروریستی «داعش» در منطقه و بویژه عراق تلویزیون «السومریه» عراق گزارش داد که این کشور در حال استقرار تجهیزات نظامی در مرز با سوریه است. سرتیپ مقداد میری، سخنگوی وزارت کشور عراق در یک کنفرانس مطبوعاتی در بغداد گفت: مرزهای ما مجهز به دوربین‌های تصویربرداری حرارتی پیشرفته هستند که ۲۴ ساعته کار می‌کنند و اخیراً نیروهای کمکی به مرز سوریه ارسال شده است.

جنگ داخلی سوریه در سال 2011 با هدف تحمیل «انقلاب نارنجی» توسط غرب آغاز شد. اما دولت سوریه با حمایت متحدان خود روسیه و ایران، در سال 2015 کنترل بخش های بزرگی از کشور را به دست گرفت. اسد همچنین در سال 2016 با حمایت نیروی هوایی روسیه با بمباران گسترده شهر حلب را بازپس گرفت.

 

روزنامه یونگه ولت آلمان می نویسد:

 

در طول چهار روز، گروه های جهادی چند ملیتی که با حمایت رسانه های غرب بعنوان «اپوزیسیون سوری» معرفی می شوند، کنترل بیشتر حلب و استان های اطراف آن را به دست گرفته اند. خطوط دفاعی نیروهای دولتی سوریه و متحدان ایرانی آنها بشدت دچار آسیب شد و نیروی هوایی روسیه و شبه نظامیان کرد در اتحاد عمل با دولت مرکزی در دمشق مقاومت می کنند.

حمله اصلی ده ها هزار جهادی توسط هیئت تحریر الشام (HTS) رهبری می شود. هدف این ائتلاف که حول «القاعده سوریه» تشکیل شده و تحت حمایت همه جانبه ترکیه می باشد ایجاد «امارت اسلامی» در استان حلب سوریه و در نهایت استقرار یک دولت شرعی شبه داعش در سراسر سوریه است. ارتش ملی سوریه دومین گروه اپوزیسیون که تحت فرماندهی مستقیم ترکیه است و جنگجویان سابق «دولت اسلامی ـ داعش» را نیز در بر می گیرد، در درجه اول علیه خودگردانی کردها در شمال سوریه است.

منطقه اطراف حلب با فرودگاه بین المللی، پایگاه های نظامی و تأسیسات تحقیقاتی که اکنون تحت کنترل دولت سوریه قرار گرفته است، همراه با سلاح های سنگین ذخیره شده، نقشی استراتژیک برای «محور مقاومت» به رهبری ایران ایفا می کند. این واقعیت که ترکیه عضو ناتو یک روز پس از آتش بس با حزب الله در لبنان، جبهه جدیدی را علیه ایران گشود، احتمالا با اسرائیل که مرتبا حملات هوایی به سوریه انجام می دهد، هماهنگ شده است. دولت ترکیه با حضور نظامی در خاک سوریه خود را برای ایالات متحده به عنوان مانعی در برابر نفوذ ایران معرفی می کند. به همین دلیل دولت اردوغان امیدوار است تا  دونالد ترامپ، رئیس جمهور آینده ایالات متحده، نظامیان آمریکایی مستقر در سوریه را خارج کند و به این ترتیب خودگردانی کردها را به طور کامل به تهاجم ترکیه واگذار کند.

ناتو و متحدانش هرگز مشکلی برای استفاده از باندهای اسلام گرا به عنوان نیروهای کمکی نداشته اند. بنابراین، یک مسیر خونین از مجاهدین آموزش دیده توسط سیا در افغانستان در دهه 1980 به القاعده در جنگ داخلی یوگسلاوی به سوریه منتهی می شود.

یک گزارش اطلاعاتی ایالات متحده در سال 2012 احتمال ظهور یک «خلافت سلفی از نوع داعش در شرق سوریه» را پیش بینی کرده است. در آن تاریخ این گزارش اطلاعاتی پنتاگون عملا اعتراف به اهداف ژئوپلیتکی آمریکا در منطقه بود. دقیقا همان برنامه ای که «گردانندگان» اپوزیسیون سوریه کوشش به اجرای آن دارند: منزوی کردن دولت بشار اسد و تحویل تسلیحات به القاعده و شرکا از طریق ترکیه و کشورهای خلیج فارس برای حفظ منافع ژئوپلیتیکی.

اگر چه این طرح ها تاکنون با مداخله نیروی هوایی روسیه و شبه نظامیان مورد حمایت ایران مانند حزب الله در جنگ سوریه خنثی شده است. اما اکنون با توجه به درگیری نظامی نیروهای روسیه در اوکراین و تضعیف حزب الله در لبنان، واشنگتن، آنکارا و تل آویو فرصت جدید دیگری را برای به اجرا گذاشتن مجدد نقشه خود در منطقه برای ایجاد «دولت اسلامی دوم» ارزیابی می کنند. با این حال، این تهاجم، عملا در نزدیکی شهر حماه در غرب سوریه متوقف شده است و از زمان آغاز حمله روز چهارشنبه، با ورود نیروهای کمکی ارتش سوریه از مناطق دیگر و حمایت های نیروی هوائی روسیه پیشروی گروه های شبه نظامی متوقف شده است.

https://www.jungewelt.de/artikel/489004.m%C3%B6rderische-hilfstruppen.html

تلگرام راه توده:

https://telegram.me/rahetudeh

 

 

        پیج فیسبوک راه توده

 

 

 

                        راه توده شماره 950   -  14 آذر 1403                                اشتراک گذاری:

بازگشت