پشت سر را

آنقدر نگاه نکنید

که جلوی پا را نبینید!

 

دوستان

بی تردید همچنان مشوق شما خواهم بود. اما درمورد ارسال مطلب، تصور می کنم سبک کار نشریه راه توده تجربه زیاد سیاسی می طلبد که من فاقد آن هستم.

 

نمی دانم امروز در مورد موقعیت و درکی که نسل جوان از حزب توده ایران دارد چقدر می دانید. بهرحال نامی آشنا برای خیلی از نوجوانان نیست . همچنان که تا انقلاب 1357 برای اولین بار بسیاری از نوجوانان آن زمان نام حرب توده ایران را نشنیده بودند. آن ها هم که امروز درس تاریخ دارند و شاید گاه گاهی روزنامه ها را ورق می زنند می دانند که حزبی به نام توده بوده است.

هیچ نوجوان و جوان ایرانی در جامعه کنونی ایران علاقه ای به گروه های سیاسی دو دهه گذشته ندارد و دلایل زیادی هم برای آن وجود دارد. آن ها اساسا خشمگین تر ازآن هستند که بتوانند هیچ کنجکاوی در این مورد داشته باشد.

آن ها از نتیجه"انقلاب 57" خشمگین اند. آن ها امروز را می بینند و قضاوت می کنند. به همین دلیل کار توضیح با این ارتباطی که بین مردم و سیاسیون قطع است خیلی مهم است. سلطنت طلب ها از همین ضعف دارند استفاده می کنند و مرتب آنچه را که حکومت نسل جوان کنونی و مردم ایران را گرفتار آن کرده نتیجه انقلاب معرفی می کنند و از آن این نتیجه را می گیرند که زمان شاه ایران بهشت بوده است.

این درد انگیز است و پشت ما هم در اینجا شکسته، اما واقعیت همین است و تا با آن روبرو نشویم و آن را به چشم نبینیم نمی توانیم برای آن چاره ای پیدا کنیم.

این نسل فکر می کند پدران و مادرانشان کار و زندگی و همسر داشتند و هر جور دلشان می خواسته می پوشیدند و با خرج اندکی مسافرت می کردند.

آن ها فکر می کنند ایران قبل از انقلاب در جهانی نه تروریست بلکه آقای نفت بوده و در اروپا به ایرانی ها خیلی احترام می گذاشتند.

این نسل فکر می کند که زمان شاه جنگی در کار نبوده و فرزندی مانند او بی پدر و مادر نشده و یا با پدر جانباز زندگی نگذارنده است،  یا توی کارتون نخوابیده بود.

او می داند که  نسل گذشته جامعه امنی داشته و مرتبا چه از داخل و چه ازخارج امنیت  جامعه اش مورد تهدید نبوده است.

او می داند زنان و دختران به زور حجاب بر سر نمی کردند. واژه هایی چون بدحجاب ، شُل حجابی، بی حجابی درفرهنگ روزمره وجود نداشته است. دختران در تیم های ورزشی ظاهرمی شدند.

آن ها می دانند که زنان سنگسارنمی شده اند. با وجود قوانین مدنی مردانه ولی زنان می توانستند قاضی و وکیل شوند و وزیر زن هم در دولت بودند، از جمله خانم فرخ روپارسا که خیلی از روحانیون حکومتی کنونی در آن وزارتخانه حقوق بگیر بودند.

هنوز هیچ گروه با تجربه سیاسی موفق به برقراری موثر ارتباط با این نسل نشده است.

آقای خاتمی  و همراهنش داشت این را ه  را باز می کرد ولی متاسفانه  اجازه رشد به آن داده نشد.

این کار بزرگی است که احزاب سیاسی نسل های گذشته باید برعهده بگیرند، نه آنکه مرتب مقاله نصیحت و ستایش از گذشته خود منتشر کنند و 20 سال پیش را تو جیه کنند و ..

این ها را تند تند نوشتم.  نمی دانم، شاید کمی هم با اغراق. اما هدف این بود که عادت کنید به این جامعه جوان واقع بینانه نگاه کنید. نه با عینگ دیروز بلکه با تلسکوپ امروز. این جامعه جوان را ببینید. من از تبار سلطنتی ها نیستم، رگ و ریشه خانوادگی ام به خود شما باز می گردد، فقط خواستم اوضاع دستتان بیاید.

                                             

                                                                                    موفق باشید. آ. ر- آزیتا