نامه ها و نظرات

 

دوم خرداد

نفی گذشته ای بود

که متاسفانه ادامه یافت

 

درست اندر كاران محترم راه توده

 

مطلب بسيار ارزشمند و علمي شما به نام ((آمدن هاشمي گامي است به جلو يا به عقب؟)) را خواندم، ضمن تاييد و ديالكتيكي دانستن آن، يك نكته به نظرم رسيد خدمتتان عرض مي كنم:
((جنبش دوم خرداد نفي دولت قبلي ،گسست از آن بود))،
به نظر مي رسد جنبش دوم خرداد نفي،هم دولت رفسنجاني ( دولت تعديل اقتصادي) و هم نفي راست بود. راستي كه از اول انقلاب هم با انقلاب مخالف بود، چه در زمان آیت الله خميني و چه بعد از او. بعد از آیت الله خميني آن ها تقريبا بر بيشتر بخش هاي دولتی، ارگان ها، بنيادها، قوه قضاييه ، مجلس و..... تسلط تقريبا بلا منازع یافتند. همان طوري كه مي دانيم وزراي كليدي در دولت رفسنجاني (حتی در دولت خاتمي- البته كمتر) در چنگال راست بود. با این تعبیر، دوم خرداد نفی عدول از آرمان های انقلاب و همه کسانی و جریاناتی بود که در آن سهم داشتند. با کمال تاسف آقای خاتمی این نفی و طرد مردمی را در کابینه و سیاست های خود نتوانست لحاظ کند. کاهش شمار شرکت کنندگان در انتخابات را در این دلسردی مردم هم جستجو کنید.

يك بررسي ساده نشان می دهد تعداد راي دهندگان از ابتداي انقلاب تا مقطع دوم خرداد 76 به تدريج کاسته شد. در انتخابات رياست جمهوري 2 خرداد 76 و 18 خرداد 80  تجمع مردم در حوزه هاي راي گيري بسيار عجيب بود. مردم 2- 3 ساعت در صف مي ايستادند تا راي بدهند. شايد نظير آن را فقط در ابتداي انقلاب و نيز در رفراندم اخير ونزوئلا بتوان ذکر کرد. آن اقبال از صندوق های رای از سوی جنبش 2 خرداد هم نفي مشي اقتصادي دولت رفسنجاني و هم نفي تمام مظالم اقتصادي و در درجه بعد مظالم سياسي راست بود و لاغير. این ها را اطمینان دارم خودتان می دانید، اما نوشتم که بدانید خوانندگانتان هم مثل شما می اندیشند و با نظرات شما هم عقیده اند.

 

                                                                     موفق باشید- تهران