پاسخ راه توده
به نامه های وارده
برای من ای میل کنید
ح. ح. حسینی
سلام بر شما
با آرزوی پیروزی برای شما. لطفا در صورت امکان شماره های جدید راه توده را به آدرسی که برایتان ارسال کرده ام میل کنید .
راه توده
دوست گرامی!
هر آنچه منتشر می کنیم روی سایت راه توده هست و ظاهرا شما نیز بدان دسترسی دارید. بنابراین "ای میل" مستقل ضرورتی ندارد و یا اگر دارد ما از آن بی اطلاعیم و خواهش می کنیم ما را درجریان بگذارید.
بازهم سایت عبدالله شهبازی
رفقا سلام
راجع به سایت عبدالله شهبازی سوال دارم :
ایشان همان عضو سابق کمیته مرکزی حزب میباشد؟ اگر هست با توجه به همکاری وی با وزارت اطلاعات چرا شما سایت او را معرفی کرده اید؟- با تشکر کیوان
راه توده:
دوست گرامی کیوان! در باره این مسئله، هفته گذشتهٍ در ستون نامه ها توضیح داده شد. لطفا به آن پاسخ مراجعه کنید. ضمنا راه توده سایت آقای شهبازی را معرفی نکرده است، که این نیز به آن مفهوم نیست که اگر مطلب مهمی و افشاگرانه ای را ایشان در سایت خود منتشر کند ما نباید نقل کنیم و یا نقل نخواهیم کرد!
تقاضای ترانه
با سلام و خسته نباشید خواهشمندم در قسمت ترانه ها یتان از نیما شیرازی هم ترانه بگذارید. من سایت شما را هر روز نگاه می کنم با سپاس بسیار فراوان. ترانه های بسیار زیبائی دارد از جمله پناهنده و رقصیدن مثل نمازه و بسیار ترانه های دیگر در 3 آلبوم. با سپاس- فریدون شنیم.
راه توده: دوست گرامی شنیم! ما بخش موسیقی در سایت راه توده نداریم و ضمنا با آثار خواننده مورد اشاره شما نیز آشنائی نداریم. اگر امکان دارد یکی از آثار ایشان را برای ما ارسال دارید تا در شرایط ممکن از آن استفاده کنیم. دلیل این که ما بخش موسیقی نداریم نیز عمدتا بدان جهت است که موجب افزایش هزینه سایت خواهد شد و این در حالی است که ما هم اکنون نیز در نیمه راه تامین هزینه سایت مانده ایم و همین مشکل مالی عملا ادامه انتشار راه توده را نیز ناممکن ساخته است. به هر زبان و استدلالی نیز که در این سال ها تقاضای یاری کردیم، جدی گرفته نشد. ظاهرا هنوز عده ای بر این تصورند که مانند سال های قبل از فروپاشی اتحاد شوروی از یاری احزاب برادر می توان بهره گرفت.
نامه ای بصورت عکس
دوست گرامی که نامه ای را بصورت عکس برای ما فرستاده و ضمن ابراز محبت، خواهان انتشار راه توده 128 شده اید! بخشی از مشکلات موجود بر سر راه انتشار راه توده در همین ستون ذکر شده است. ضمنا با گسترش بهره گیری از اینترنت واقعا تصور می کنید انتشار راه توده، با توجه به هزینه و صرف وقتی که برای چاپ و توزیع و جمع آوری پول فروش آن نیاز است، ضروری است؟
خوشحال می شویم اگر نظرتان را با ما درمیان بگذارید.
میان ماه من تا ماه گردون
تفاوت از داخل کشور تا مهاجرت است!
با سلام و درود فراوان به دوستان راه توده. بسیار علاقمندم پاسخ پرسش هایم که در زیر آمده را دریافت نمایم.
1- سبب دو دستگی راه توده و حزب توده ایران چیست؟ آیا این جدائی بازتاب اختلاف نظر و دیدگاه سیاسی است؟
2- شگفت انگیز است راه توده در حالیکه همان خط مشی مبارزاتی حزب توده ایران طی دهه های گذشته و منطبق با شرایط ویژه زمانی را ادامه می دهد و در سایت خود همواره از تصویر برجسته ترین مبارزان حزب استفاده نموده یا به معرض دید همگان (واتفاقا کار بسیار پر ارزشی هم هست ) چرا باید با سایر بازماندگان این مبارزات افتخار آمیز فاصله گرفته وحساب خود را از آنان جدا کند!
3- چرا حزب در لاک خود فرو رفته و در حالت انفعال به سر می برد و از موفقیت رسانه جهانی استفاده نمی کند و چرا مرکزیت حزب پس از بیست و چند سال شرایط نکبت بار جامعه هنوز خود را باز نیافته و چرا از طریق سیاسی و یا مناظره های تلویزیونی از آگاهی سیاسی و ایدئولوژیک استفاده نمی کند تا شاید نسل جوان امروز، سرخورده و ناامیدند از این حالت انفعال خارج شوند؟ با تشکر – ک. ساسانی
راه توده:
دوست گرامی، راه توده از مدت ها پیش بر این تصمیم شده است که به مسائلی از آندست که شما مطرح کرده اید نپردازد و دنباله کار خویش گیرد. ما فکر می کنیم بخشی از تفاوت دیدگاه ها و جدائی های مورد اشاره شما در همین چند خطی که خودتان نوشته اید نیز وجود دارد و نیازی به بازخوانی آن به قلم ما نیست. مسائل فی مابین قطعا حل خواهد شد، اما نه دور از صحنه اصلی پیکار که در داخل کشور است. ما، تنها به عنوان یک نمونه از تفاوت دیدگاه ها، یکی از آخرین اطلاعیه هائی را که بنام دبیرخانه کمیته مرکزی در "نامه مردم" منتشر شده را در اینجا بازانتشار می دهیم تا خود قضاوت کنید ریشه های فاصله مورد اشاره شما در نامه ای که برای ما نوشته اید در کجاست. این اطلاعیه پس از تشکیل جلسه ای از سوی دفتر تحکیم وحدت و سخنرانی محمدعلی عموئی در آن صادر شده است! فردی که در کودتای 28 مرداد افسر سازمان نظامی حزب بود، نزدیک به 25 سال در زندان کودتا ماند و همه کسانی که در آن سال ها زندان های شاه را دیده اند، متفق القول اند که عموئی سخنگو مسلط به مسائل سیاسی ـ تئوریک حزبی در داخل زندان شاه بود و پس از انقلاب نیز دبیر کمیته مرکزی حزب شد. کیانوری در آخرین نوشته های خود می نویسد که در جریان طرح عقب نشینی و خروج بخشی از رهبری حزب به خارج از کشور، تصمیم گرفته شد که عموئی رهبری حزب را در داخل کشور برعهده بگیرد و به همین دلیل بخشی از فشار سنگینی که در زیر شکنجه های جمهوری اسلامی به او آوردند به خاطر اطلاع از این تصمیم رهبری حزب، پیش از یورش اول بود! بخوانید و خود قضاوت کنید. چه نیازی به گفتن ماست؟
اطلاعیه دبیرخانه
کمیته مرکزی حزب توده ایران
در نشریه " نامه مردم"
درماه های اخیر برخی سایت های خبری درون کشور، ظاهرا برای انعکاس مواضع حزب توده ایران در تحولات تاریخی عمده میهن مان، به اظهاراتی پوشش مطبوعاتی داده اند که حامل نظرات حزب توده ایران نیست. از جمله چنین مواردی می توان به انعکاس اطلاعات ناقص، مخدوش درباره تحلیل و عملکرد حزب توده ایران در جریان کودتای ضد مردمی 28 مرداد ماه 1332 و دیگرارزیابی ها از تاریخ و فعالیت حزب توسط ایلنا، در نشست های هفتگی " سازمان دانش آموختگان ایران" )ادوار تحکیم وحدت( اشاره کرد. حزب ما در پنج دهه اخیرانبوهی از مقالات و کتب گوناگون را با اتکاء به اسناد گوناگون، از جمله اسناد رسمی کشورهای سازمان دهنده کودتا، در زمینه 28 مرداد و دیگرمسائل کلیدی تاریخ خود منتشرکرده است که بیانگر رویکرد مسئولانه حزب توده ایران در قبال این حوادث مهم تاریخ میهن ماست. روشن ساختن گوشه های مهم تاریخ پرفراز و نشیب حزب توده ایران که اغلب توسط معاندین دولتی و طبقاتی آن مسخ و تحریف شده به تصویر کشیده می شود، امری است به غایت حائزاهمیت و دارای مسئولیت ملی، از آن رو که تاریخ مبارزات حزب با تاریخ معاصر میهن ما عجین شده و در پیوند است و نه تنها در گذشته که در آینده نیز تاثیر نازدودنی اش را بر سیرتحولات جامعه ما باقی گذاشته و می گذارد.
ازاین دیدگاه است که ابعاد مسئولیت مدعیان، این ساحه روشن سازی گوشه های تاریخ، نمایان می شود. امروز پرونده سراپا ساختگی سران رژیم ولایت فقیه و دستگاه های امنیتی آن برضد حزب که زمینه ساز سرکوب وحشیانه و خونین توده ای ها شد و به قتل عام صدها تن از شایسته ترین فرزندان حزب منجر گردید، بیش و پیش از هر روشنگری دیگر تاریخ، احتیاج به بازخوانی و داوری صریح دارد. از این بازخوانی و بررسی است که به عیار صحت و سقم مدعیات نسبت به حزب کارگران و زحمتکشان کشورمی رسیم.
از این رو جلوه دادن برخی موضع گیری های سئوال برانگیز و از نظرتاریخی نادقیق، به عنوان مواضع حزب توده ایران، در بهترین حالت مانع شکل گیری یک ارتباط سالم میان نیروهای سیاسی و اجتماعی علاقمند به نجات کشور از بحران عمیق سیاسی، اجتماعی و اقتصادی حاضر است. نظریات و تحلیل های حزب توده ایران در رابطه با تحولات جاری و یا تاریخی میهن در اسناد رسمی منتشر شده و همچنین در ارگان های مطبوعاتی حزب توده ایران، و از جمله " نامه مردم"، منعکس است. از سوی دیگر گرچه بدلیل سرکوب خونین و وحشیانه حزب توده ایران، توسط دستگاه های امنیتی رژیم ولایت فقیه و جو خفقان موجود مراجعه به نمایندگان و ارگان های ذی ربط حزب در خارج از کشوربا دشواری هایی روبه رو است ولی، جزئیات چگونگی تماس از طریق تلفن، نمابر و پست الکترونیک با ارگان های صلاحیت دار و مسئول وسیعا در دسترس است.
حزب توده ایران از هرگونه تماس سالمی که هدف آن آگاه کردن افکار عمومی از مواضع نیروهای سیاسی در قبال تحولات کنونی و گذشته کشورباشد استقبال می کند، هر چند که مشکلات و محدودیت های علاقمندان به چنین رابطه یی را به خوبی درک می کند. تجربیات سال های اخیرو فعالیت های گسترده دستگاه های امنیتی رژیم برای تحریف تاریخ حزب تودهء ایران، از جمله انتشار انواع و اقسام کتاب ها، جزوه های "حقیقت" و خاطرات گوناگون تهیه شده در شکنجه گاه ها نشان داده است که در فضای اختناق زده حاکم بر میهن ما رژیم ولایت فقیه تنها اجازه نشر گسترده نظراتی را می دهد که در واقع چیزی جز بیان معایب، نواقص و گناهان منتسب به حزب نیست. در این فضای امنیتی که کسانی همچون هاشم آقاجری و دیگر دگراندیشان ملی ـ مذهبی اجازه اظهار نظرآزاد ندارند و به جرم بیان عقاید و اندیشه خود به زندان و اعدام محکوم می شوند اتخاذ مواضعی که تنها بیان معایب و گناهان منتسب به حزب است و نه طرح خدمات، مبارزات طولانی و ارزش های والای حزب طبقه کارگرایران چیزی جز تحریف تاریخ نمی تواند باشد.
دبیرخانه کمیته مرکزی حزب توده ایران
5 مهرماه 1383