بازگشت

 

کردستان ایران

به ورطه سرکوب نظامی

و جنگ کشیده می شود؟

  

موج تظاهرات اعتراضی مردم، شهرهای کردستان و منطقه کردنشین ایران را یکی پس از دیگری در می نوردد. این تظاهرات از مهاباد آغاز شد و اکنون شهر بزرگ و نام آشنائی در کردستان ایران نیست که شاهد تظاهرات و شورش مردم نبوده باشد. تعدادی کشته و بیش از آن مجروح شده اند. در هر شهر عده ای از مردم دستگیر شده اند و این تلفات و دستگیری ها خود انگیزه قوی تری برای اعتراض شده است. بخشی از حاکمیت جمهوری اسلامی، همچنان که در گذشته، راه حل را نه تمکین به خواست های کردهای ایران که در پاسخ نظامی- امنیتی می بیند. بخش دیگری بصورتی مشکوک تدارک یورش سراسری و لشکرکشی دوباره به کردستان را می بیند. دراین گروه به یقین کسانی هستند که نقش بین المللی خود را بازی می کنند و روی غرور و نادانی و عوامل نفوذی خود در گروه اول نیز حساب می کند. به این ترتیب و بموجب نشانه های موجود، حوادث کردستان می رود تا وسعت نظامی به خود بگیرد. این فاجعه می تواند آتش بیاران بیرونی نیز داشته باشد. در همین ارتباط یادداشت کوتاهی را دریافت داشته ایم که انتشار آن را توام با هشدار ضروری می دانیم:

 

«... با توجه به اینکه عراق در آستانه تهیه قانون اساسی جدید است و به نظر میرسد که بموجب آن عراق آینده به صورت فدراتیو اداره شود و کردهای عراق (در صورت عملی شدن فدرالیسم) به مطالبات پر اهمیت چندین دهه  گذشته خود دست یابند، حوادث بازهم بیشتری پیش بینی می شود. سه کشور ایران، ترکیه و سوریه که شمار قابل توجهی از کردها در آنها پراکنده اند نسبت به این مساله احساس خطر کرده اند و در صدد زهر چشم گرفتن از کردها هستند.

درایران به قتل رساندن "شوانه سید قادری" و گرداندن جسد وی در شهر مهاباد و پس از آن پخش تعمدی CD حاوی این جریان در اشنویه برای تحریک احساسات مردم و به تبع آن به دست آوردن بهانه برای سرکوب بیشتر. در ترکیه درگیریهای شدید میان سربازان ارتش ترکیه و چریک های PKK و در سوریه قتل یکی از شیوخ سنی و کرد این کشور، همه و همه می تواند در راستای یک طرح  نظامی سرکوب کردها برای جلوگیری از الگو برداری از شرایط کردهای عراق و در سرانجام خود، دخالت مستقیم امریکا و تحمیل شرایط جدیدی به حکومت های سه کشور باشد. این حوادث در سه کشور نمی تواند بی ارتباط با هم باشد و این احتمال هست که نوعی همآهنگی امنیتی در این زمینه شده باشد و دراین میان بشار اسد در رفت و آمدهایش به ایران نقش آفرینی کرده باشد.»

 

 

 

 

  فرمات PDF :                                                                                                        بازگشت