بازگشت

 

 

واتیکان

پشت مذاکرات ائتلاف برای

دولت راست ها در آلمان

  

مذاکرات احزاب دست راستی و سوسیال دمکرات های به راست غلطیده آلمان برای تشکیل یک دولت ائتلافی، در هفته گذشته دستخوش یک بحران توام با وقفه شد. رهبر حزب سوسیال دمکرات آلمان در میانه راه توافق و ائتلاف، از سمت خود استعفا داد و صدراعظم سوسیال دمکرات آلمان "شرودر" که با تشکیل دولت جدید دیگر صدراعظم نخواهد بود، کناره گیری همیشگی خود از فعالیت سیاسی را اعلام داشت. متعاقب این رویدادها که انعکاس بحث های پشت صحنه و به دور از آگاهی مردم از عمق مسائل بود، رهبر حزب دست راستی csu  که در پیوند محکم تری به نسبت احزاب دست راستی دیگر با کلیساها و واتیکان است و یک پای ثابت مذاکرات برای ائتلاف نیز اعلام انصراف از ائتلاف کرد و به شهر مونیخ پایگاه خود بازگشت. او زمانی اعلام انصراف کرد که بدنبال استعفای رهبر حزب سوسیال دمکرات آلمان، یکی از زنان جوان عضو رهبری این حزب- نولس- کاندیدای جانشینی وی شد. رهبری احتمالی وی که از منتقدان جدی گرایش به راست حزب سوسیال دمکرات آلمان است تنها چند روز بعنوان بحث داغ دوام آورد و در ادامه بحران در ائتلاف و تشنج در رهبری حزب سوسیال دمکرات او نیز از این کاندیداتوری انصراف داد. این کناره گیری درارتباط مستقیم بود با سفر فوری رهبر اعلام انصراف کرده csu به رُم و دیدار با پاپ جدید!

این سفر خطر مقابله واتیکان با گرایش به چپ حزب سوسیال دمکرات را به همراه داشت، چرا که همزمان با استعفاها و اعلام انصراف ها، زمزمه خاتمه بخشیده شدن به ادامه مذاکرات ائتلاف با راست و نزدیکی به حزب جدید چپ آغاز شده بود. امری که به احتمال زیاد اگر خانم "نالس" به رهبری سوسیال دمکرات های آلمان انتخاب شده بود می توانست مبتکر و یا موافق آن باشد. ائتلافی از سوسیال دمکرات ها، سبزها و چپ جدید که برای تشکیل یک دولت آراء کافی را در پارلمان این کشور داشتند.

حمایت پاپ جدید با انصراف رهبر csu در حقیقت و به زبان دیپلماتیک، مخالفت با گردش به چپ دولت آینده آلمان بود و هشدار به احزاب درحال مذاکره بود و به همین دلیل بحث بر سر کاندیداتوری "نولس" چندان نپائید و انتخاب رهبر برای حزب سوسیال دمکرات آلمان در دستور قرار گرفت و یکی دیگر از اعضای رهبری حزب سوسیال دمکرات آلمان با گرایش به راست انتخاب شد!!

به این ترتیب لیدر پرنفوذcsu  با دست پر از واتیکان بازگشت و این بار با حمایت پاپ آلمانی واتیکان به مذاکرات ائتلافی ادامه داد!

بدین ترتیب پاپ نقش مهمی در جلوگیری از گردش به چپ سوسیال دمکرات های آلمان ایفاء کرد و از یک دولت ائتلافی دست راستی در آلمان به حمایت برخاست!

آیا شورشی نظیر شورش 10 روزه پاریس در انتظار آلمان خواهد بود؟ شاید سوسیال دمکرات ها با بیم و نگرانی از این حوادث و متاثر از حوادث پاریس می خواستند چهره چپ به دولت آینده آلمان بدهند و از رفرم های اقتصادی- اجتماعی که تماما بسود سرمایه داری بزرگ این کشور است فاصله بگیرند، اما واتیکان توانست دراین مرحله نقش بازدارنده ایفاء کند.

تظاهرات شنبه شب گذشته مردم معترض به رفرم های اقتصادی و نابودی دستاوردهای اجتماعی در برلین و چند شهر دیگر آلمان یک زنگ خطر بود.

مذاکرات ائتلاف برای تشکیل دولت آینده آلمان هنوز به نتیجه نرسیده و پیام تبریک خنده دار احمدی نژاد به صدراعظم احتمالی و دست راستی آینده آلمان ( خانم مرکل) هنوز بی اعتبار است و تظاهرات شنبه شب در شهرهای مختلف آلمان- از جمله برلین- احتمالا می تواند هنوز سمت و سوی مذاکرات دولت ائتلافی را تحت تاثیر قرار دهد، همانگونه که دیدار رهبر csu با پاپ توانست چنین تاثیری بگذارد.

 

 

 

 

  فرمات PDF :                                                                                                                        بازگشت