کارگران ساختمانی دوبی بزرگراه دوبی را بستند تا حق و حقوقشان را بگیرند
30 کیلومتر ترافیک امارات متحده را برای ساعاتی فلج کرد دریکسال گذشته 800 کارگر ساختمانی در دوبی جان باخته اند کارگران ساختمانی در دوبی هندی، پاکستانی و اقلیتی ایرانی هستند |
روزنامه گلف نيوز چاپ امارات متحده عربی نوشت: بیش از 1000 تن از کارگران ساختمانی یک شرکت ساخنمانی متعلق به شیوخ ابوظبی در پی عدم دریافت دستمزد 4 ماهه خود مهمترین بزرگراه این شهر را بعنوان اعتراض بستند و خواهان دریافت دستمزد خود شدند.
در پی مسدود شدن این بزرگراه ترافیکی به طول 30 کیلومتربه مدت دو ساعت و نیم ایجاد و شهر بکلی فلج شد. پلیس دوبی با کمک نیروهای ضد شورش و طی مذاکره با نمایندگان کارگران توانست آنها را به محلی خارج از محدوده بزرگراه هدایت کند. این اعتراض با وساطت وزارت کار و تسلیم شرکت ساختمانی پس از چندین ساعت به اتمام رسید و کارگران به کمپ های خود بازگشتند.
خلیج تایمز روزنامه دیگراماراتی نیز نوشت که این شرکت ساختمانی تاکنون چهار بار از طرف وزارت کار دوبی مورد اخطار قرار گرفته که یکبار آن بخاطر عدم پرداخت دستمزد کارگران بوده است. ولی در هر حال این شرکت مجددا به فعالیت خود ادامه داده است.
"گلف نیوز" در سرمقاله خود تسلیم شرکت ساختمانی به پرداخت دستمزد کارگران را" پیروزی بزرگ همه کارگران" خواند و عکس العمل وزارت کار را مورد تحسین قرار داد. این روزنامه همچنین از اعتراض کارگران به عدم وجود آب بهداشتی آشامیدنی و عدم رعایت ضوابط بهداشتی در کمپ های کارگری خبر داد.
دوبی شیخ نشین اماراتی است که در پی تشویق بانک جهانی و صندوق بین المللی بطور گسترده ای به توسعه شهر سازی پرداخته تا با افزایش جمعیت بتواند به استاندارهای مورد قبول جوامع توسعه یافته برسد. توسعه عظیم شهرسازی در دوبی که به بلندپروازی شیوخ اماراتی آمیخته شده است، با گذشت چند سال از آغاز پروژه های پرهزینه، رفته رفته با این قبیل اعتراضات خیابانی روبروشده است. این دومین اعتراض وسیع کارگری در خیابان های دوبی است. نوامبر گذشته نیز صدها کارگر در پی آتش گرفتن کمپ خود با هجوم به خیابان های اصلی شهر اعتراض خود را به امکانات ناچیز شرکت های ساختمانی اعلام داشتند.
کارگران این شرکت ها اغلب هندی، پاکستانی و اقلیتی از آن ها ایرانی هستند که با دستمزد بسیار ناچیزی بکار در این شرکت ها مشغول می شوند. آن ها علاوه بر تحمل امکانات بسیار ناچیز زندگی در کمپ های کارگری، با گرمای معمولا بالای 45 درجه این شهر دست و پنجه نرم کنند. ارائه آمار فوت یکساله کارگران ساختمانی بوسیله نشریه محلی 7 DAYS در ماه پیش تعجب همگان را برانگیخت. این نشریه به نقل از وزارت بهداشت امارات گزارش داد بیش از 800 تن از کارگران ساختمانی ظرف یکسال گذشته در اثر گرما و بیماری های متفاوت و انجام کارهای سخت جان خود را از دست داده اند. سازمان بین المللی کار (ILO ) بیش از 5 سال است که وزارت کار امارات را تحت فشار قرار داده است تا رعایت استاندارهای کار را در دوبی در دستور قرار دهد که تا کنون بسیاری از قوانین غیر انسانی در این شیخ نشین از جمله عدم وجود حداقل ساعات کاری و حمل کارگران با کانتینرهای مخصوص بار ملغی شده است.
فرمات PDF : بازگشت