اشاره- از آغاز جنگ، فاشیسم به وضوح روح دولت نتانیاهو و افکار عمومی را تسخیر کرده است و دیگر نمی توان آن را پنهان کرد. جنگ سود صنایع نظامی اسرائیل را 24 درصد افزایش داده است. درآمد بیش از 150 هزار خانواده در اسرائیل به صنعت نظامی بستگی دارد. حمایت نظامی که اسرائیل از آمریکا و اروپا دریافت می کند، قطعا به نفع صنایع نظامی این کشورها است. این شرکت ها برای آزمایش محصولات خود و اطمینان از اینکه "تولیدات آنها در خدمت هدف هستند" به جنگ و درگیری متکی هستند. جبهه دموکراتیک برای صلح و برابری، که در کنست نمایندگی دارد- یادداشت سردبیر) و یهودیان چپ واقعی در اسرائیل که مخالف نسل کشی و نظامی گری هستند، همزمان به پیش می رود. نخست وزیر (یا جنایتکار ارشد) نتانیاهو در ماه اکتبر گفت که اسرائیل در چهار جبهه می جنگد: در غزه، کرانه باختری اشغالی، در شمال - حزب الله و ایران - و در داخل اسرائیل، که اشاره او به جبهه چهارم همان شهروندان فلسطینی اسرائیل است.

بیش از 40 هزار کشته در غزه، افزون بر آن قربانیان بی شماری که هنوز در زیر آوارها مدفون هستند، گسترش جنگ تا کرانه باختری، نسل کشی و حملات اسرائیل به لبنان و سوریه. این فاجعه در حالی ادامه دارد که جهان نظاره گر آنست.

مصاحبه با دبیر بین الملل حزب کمونیست اسرائیل- ترجمه م. مهرجو

فاشیسم

در اسرائیل حکومت می کند

راه توده

شماره 949  چهارشنبه 7 آذر 1403

اسماعیل ذوالقدر و عباس حجری دو افسر توده ای که در کودتای 28 مرداد دستگیر شدند و تا انقلاب 57 در زندان بودند. پس از انقلاب عضو هیات سیاسی  ودبیر کمیته مرکزی حزب توده ایران شدند و در یورش به حزب دستگیر و در  قتل عام 67 زندان ج. اسلامی اعدام شدند.

اسماعیل ذوالقدر

عباس حجری



فیسبوک
آرشیو
 راه توده

فیسبوک
راه توده

با تلگرام
راه توده
همراه شوید


حزب توده ایران

دنباله رو

خمینی بود؟

----------------------------

آیا امیدی به 

رئیس جمهوری

که از درون

نظام آمده نیست؟

----------------------------

قسمت دوم

مارکس

در زندگی

خصوصی

برگردان فارسی: رضا نافعی

----------------------------

دروغ وجنگ

درسیاست امریکا

"اسدالله کشتمند"

----------------------------

اسرائیل

تا کی می تواند

زنده بماند؟

گفتگوی «یونگه ولت»

 با تاریخدان سوسیالیست اسرائیلی

ترجمه- عسگر داوودی

----------------------------

لجن نئولیبرالیسم

در سیل اسپانیا

روی آب آمد!

سرگیی کاژمیاکین- روزنامه پراودا

ترجمه- آزاده اسفندیاری

----------------------------

میدان جنگ

زمان مذاکره

در اوکراین را

تعیین خواهد کرد

روزنامه اومانیته- ترجمه  آذرنگ

----------------------------

جنگ اتمی

از شبه جزیره کره

آغاز خواهد شد؟

انتخاب و تدوین- جعفر پویا

----------------------------

سرمقاله 949

حکومت اراده غلبه بر بلبشوی

سیاست داخلی و خارجی را ندارد

 

سران اتحادیه اروپا که پس از روی کار امدن دونالد ترامپ در آمریکا موقعیت و آینده خود را نامطمئن می بینند، سیاست تشدید فشار به ایران را در پیش گرفته اند. آنان بدینوسیله می خواهند نقشی برای خود در آینده ایران و مذاکرات احتمالی ایران با ترامپ بدست آورند. شکست های سنگین جنگی اوکراین و نابود شدن سرمایه گذاری های اروپا و آمریکا در جنگ نیابتی اوکراین علیه روسیه و برباد رفتن آرزوهای آنان برای تکه تکه کردن و چنگ انداختن به منابع مواد خام و نفت و گاز روسیه، همانقدر در این تشدید فشار به ایران نقش دارد که شکست ها و سیاست خارجی و داخلی و منطقه ای نامنسجم و بلبشوی حاکمیتی و تصمیم گیری در ایران.

دو گروه در داخل ایران در این وضع نقش دارند. گروه اول غربگرایان داخلی هستند که جهان را از دریچه منافع آمریکا و اروپا و غرب نگاه می کنند نه از زاویه منافع ملی ایران. درواقع برای آنها منافع ملی ایران همان منافع سرمایه داری تجاری بعنوان کارگزار غرب در ایران است. از نظر این گروه هرکشوری که غرب با آن دشمن باشد، ایران هم باید با آن دشمن باشد. هرکشوری که غرب بپسندد ایران هم باید با آن دوست شود. اگر غرب با چین و روسیه دشمنی دارد پس ایران هم باید چین ستیزی و روسیه ستیزی پیش بگیرد. باید برای چند میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی آلمان و فرانسه هرگونه امتیازی داد ولی با سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیارد دلاری چین در ایران مخالفت کرد. یا روابط خود را با روسیه و اوراسیا که دروازه های خود را بر روی صادرات کالاهای ایران باز کرده اند خراب کرد چون آمریکا چنین می پسندد. نمونه تاثیر مخرب این نگاه شیفته وار به غرب را در سیاست های عباس اخوندی وزیر راه اسبق دیدیم که به گفته بروجردی رئیس وقت کمیسیون سیاست خارجی مجلس مانع از تصویب قرارداد نوسازی راه آهن ایران توسط چین شد. قراردادی که اگر 8 سال پیش منعقد شده بود تا به امروز کل شبکه راه آهن ایران گسترش یافته، نوسازی و برقی شده بود.

برای این گروه چارچوب مذاکره با اروپا و آمریکا نه برای حفظ منافع ملی و دفاع از ایرانی مستقل، بلکه در چارچوب منافع آمریکا و اروپا در رقابت آنها با روسیه و چین مطرح است و ابایی از آن ندارد که ایران ابزار جنگ نیابتی اقتصادی و اگر لازم شد نظامی غرب علیه این کشورها شود. این در حالیست که رابطه ایران با روسیه و چین ضامن استقلال ایران است، علاوه براینکه بخش مهمی از رفاه جهانی نه تنها در ایران بلکه در غرب وابسته به رابطه با چین است. اگر یک روز واردات یک تریلیون دلاری آمریکا و اروپا از چین قطع شود تورم به پنجاه برابر و سطح زندگی در این کشورها به یک دهم کنونی سقوط خواهد کرد.

گروه دوم کسانی هستند که گفتگو و مذاکره با آمریکا و اروپا را خیانت و نشانه ضعف و بقول خودشان "وادادگی" تلقی می کنند. اتفاقا ادعاهای این گروه دوم دقیقا متکی بر اظهارات و دیدگاه های گروه اول است و توجیه خود را از آنان می گیرند. به همین دلیل به گروه اول میدان می دهند تا در رسانه ها و مطبوعات و صدا و سیما دیدگاه های خود را مطرح کنند و در مردم نفوذ دهند تا با استناد به سخنان مغایر منافع ملی آنان با هرگونه مذاکره و گفتگو مخالفت کنند. بدینسان این گروه بنوبه خود مانع از عمق یافتن درک مردم از منافع ملی می شود و آنان را میان دو گزینه مذاکره از موضع ضعف و وابستگی، یا عدم مذاکره و گفتگو معلق می گذارد. و از آنجا که عدم گفتگو را هیچ عقل سلیمی نمی پذیرد بدینسان موضع گروه اول را تقویت می کنند. اینان ضمنا بدلیل آنکه با سیستم اقتصادی و نظام سیاسی چین و روسیه مخالفند و آن را "کمونیستی" می دانند با ناآگاه گذاشتن مردم درباره واقعیت این کشورها و با موضع گیری های مبهم و نامشخص و اشارات دوپهلو درباره روابط ایران با چین و روسیه توپ گل به گروه اول پاس می دهند. ... ادامه

"اتحاد و انتقاد"

و "مبارزه و اتحاد"

سیاستی توده ای

تحلیل هفتگی رویدادهای ایران- 7 شهریور1361

از نشریه "پیام انقلاب"

سپاه پاسداران

تا نشریه "صبح صادق

--------------------------------------------------------------------------

دولت بختیار بعد از مرگ به دنیا آمده بود!

--------------------------------------------------------------------------

فاشیسم- نوشته "تولیاتی"

انگیزه های تشکیل

"ملیشیای فاشیسم"

ترجمه و تنظيم- ن. كيانی

واکنش روسیه

به حمله به عمق

خاک روسیه؟

 بیناد روسترات- ترجمه- کیوان خسروی

 

"چین خلقی" گشودن دروازه های
ناشناخته ترین کشور جهان
"آلن رو" چین شناس کمونیست فرانسوی
ترجمه
- ع. خیرخواه

-------------------------------------------------------------------------

 


 زنان 

آرشیو راه توده

بایگانی
راه توده چاپی از شماره 1 تا 127
(1373 - 1378)

بایگانی

راه توده اینترنتی از شماره اول


 جستجو
مطالب منتشره در راه توده اینترنتی

با آدرس ای میل زیر
می توانید با ما تماس بگیرید

rahetudeh100@gmail.com