ابوالحسن بنی صدر

نگاهی به اعلامیه کمیته مرکزی حزب توده ایران بمناسبت اولین انتخابات ریاست جمهوری
فرزند ناقص الخلقه ای
بنام "رئیس جمهور" در جمهوری اسلامی

بهمن ماه 1358، یعنی یکسال پس از پیروزی انقلاب 57 در سرنگونی نظام استبدادی شاهنشاهی، اولین انتخابات ریاست جمهوری در ایران برگزار شد. چند ده میلیون مردم ایران که نقش آفرین انقلاب بودند - بویژه کارگران صنایع تولیدی که در راس آنها کارگران صنعت نفت قرار داشتند و مهر خود را بر انقلاب کوبیده بودند- ، نه شناختی از چهره های سیاسی – مذهبی که قدرت را بدست گرفته بودند داشتند و نه خود این نیروها از گرایش های اقتصادی و سیاسی یکدیگر با اطلاع بودند. حاکمیتی نا همگون، که خود در انتظار انواع رویدادها و تصفیه ها و کشاکش ها بود، قدرت را در دست گرفته بود و اولین انتخابات ریاست جمهوری را برگزار کرد.

محمد حسین بهشتی

راه توده

شماره 364     دوشنبه 15 خرداد ماه 1390

مریم فیروز

هما نصرزنجانی

گیتی مفدم

فاطمه مدرسی


یادمانده ها
وحدت حزب
و سازمان اکثریت
در مهاجرت
نمی توانست ادامه یابد

--------------------------------------
درس هائی
از جنجال آفرینی
شاهین نجفی
می توان گرفت!
--------------------------------------

بیانیه حزب کمونیست روسیه
سوریه به قربانگاه
ناتو برده خواهد شد
ترجمه- آزاده اسفندیاری

تجزیه
قومی – مذهبی
در انتظار سوریه است
اومانیته- ترجمه جعفر پویا

--------------------------------------

با قبول دعوت رئیس جمهور
جبهه چپ
و کمونیست ها
وارد کابینه
فرانسه خواهند شد؟

--------------------------------------

مریم فیروز - 8
محکوم و فراری
درخانه
دوستان یکرنگ

--------------------------------------

روسیه نوین
در دوران پوتین
شکل خواهد گرفت!
اومانیته- ترجمه آذرفریتاش

-----------------------------------

نه اخوان المسلمین
و نه ژنرال ها

مصر در انتظار
تحولات اساسی است
رسانه ها نمی گویند که چپ در انتخابات مصر 4 میلیون رای آورد

-----------------------------------

تاریخ جنبش کمونیستی در ایران
حزب توده ایران
از سرنوشت نمی ترسد
دیکتاتورها
از سرانجام خود بترسند!
عبدالصمد کامبخش

آقای خامنه ای، استعداد
عذرخواهی از مردم را دارد؟

بدنبال عذرخواهی و انتقاد از خود آیت‌الله موسوی خوئینی‌ها و هاشمی رفسنجانی در هفته‌های گذشته، آیت‌الله موسوی اردبیلی، بالاترین مقام دستگاه قضایی کشور در دوران آیت‌الله خمینی نیز از مردم عذرخواهی کرد. آیت‌الله موسوی اردبیلی از جمله نزدیکان آیت‌الله خمینی بود. در دوران ریاست او بر دستگاه قضایی و با پافشاری وی بود که اسدالله لاجوردی که جنون اعدام و کشتار داشت از مقام خود برکنار شد، برکناری که کینه حجتیه و موتلفه را نسبت به وی برانگیخت و موجب شد که بلافاصله پس از درگذشت آیت‌الله خمینی و به قدرت رسیدن علی خامنه‌ای مانند دیگر نزدیکان آقای خمینی مغضوب واقع شده و از همه مقام‌های خود کنار گذشته شود. موسوی اردبیلی پس از آن به قم رفت و دانشگاه "مفید" را در قم راه اندازی کرد که گفته می شود از هر نظر در مقابل حزبی است که مصباح یزدی تحت عنوان "موسسه پژوهشی" به راه انداخت و فارغ التحصیلانش اکنون "جبهه پایداری" را بوجود آورده اند. در جریان حوادث پس از کودتای 22 خرداد موسوی اردبیلی چندین بار به اقدامات سرکوبگرانه حکومتی اعتراض کرد و حتی یک بار نیز با خواست آزادی زندانیان به تهران آمده و با آقای خامنه‌ای ملاقات کرد که خود بعدا گفت از این ملاقات امید به نتیجه‌ای ندارد. بنابراین آیت‌الله اردبیلی بیش از 20 سال است که از قدرت دور و برکنار است و آنچه در مورد عذرخواهی می گوید نمی تواند ربطی به نقش وی در اوضاع کنونی یا حوادث اخیر داشته باشد. این عذرخواهی در کنار عذرخواهی خوئینی‌ها و هاشمی رفسنجانی دو معنا و دو رویه می تواند داشته باشد.
یک رویه آن در واقع عذرخواهی از کوتاهی‌هایی است که در دوران آیت‌الله خمینی انجام شد. دست حجتیه باید از حکومت و از اطراف آقای خامنه‌ای کوتاه می شد که نشد. جلوی پروار شدن حزب موتلفه و میلیاردر شدن رهبران آن باید گرفته می شد که به آن توجه نشد. به جنگ باید سریع تر پایان داده می شد تا هم از ریخته شدن خون بخشی از هواداران انقلاب در جبهه‌ها مانع شده و هم جلوی طلبکار شدن باقی مانده آنها از ملت گرفته می شد، که این هم نشد. سکان جمهوری اسلامی را نباید به دست روحانی میانه سال و ماجراجو و درعین بی ریشه ای بنام خامنه ای میدادند و حداقل شورای رهبری را جانشین آیت الله خمینی می کردند تا حکومت فردی برقرار نشود که در این زمینه هم غفلت شد. جلوی یورش به آزادی ها را باید می گرفتند و اجازه فجایع دهه 60 در زندان ها را نباید میدادند که در این عرصه هم تصور کردند این محدودیت ها شامل حال غیر خودی ها می شود و به سراغ آنها نخواهد آمد که دراین زمینه هم اشتباه کردند.
بجای همه اینها، برعکس به هجوم حجتیه و حزب موتلفه و عده‌ای تاریک اندیش و جویای نام به سنگرهای مدافعان انقلاب میدان داده شد. کافیست خاطرات سال 1361 و 1362 آقای هاشمی رفسنجانی خوانده شود تا معلوم شود که به چه سادگی و با چه بی مسئولیتی دربرابر سرنوشت انقلاب و مردم امکان داده شد که نیروهای مدافع انقلاب و جمهوری اسلامی آن زمان و حزب توده ايران در راس آنها سرکوب شوند و از صحنه دفاع از انقلاب کنار روند. آن هم بدون وجود هیچگونه سند و مدرک و حتی در شرایطی که خود آقای رفسنجانی و آیت‌الله خمینی و فرزندش احمد درباره واقعیت اتهام‌هایی که به رهبران حزب توده ايران زده شده در تردید و ابهام بودند. آری یک رویه عذرخواهی امثال آیت‌الله موسوی اردبیلی درباره این بخش از تاریخ انقلاب است که رهبری آن دوران جمهوری اسلامی اجازه داد جبهه نیروهای انقلاب توسط عوامل حجتیه، قشریون و واپسگرایان مذهبی که امروز به قدرت رسیده اند در هم شکسته شود و همان سرنوشت و همان اتهامات این بار برای خود این آقایان طرح شود.
 رویه دیگر عذرخواهی آیت الله موسوی اردبیلی خطاب به آقای خامنه‌ای و دست اندرکاران حکومت کنونی است. در واقع امثال آیت‌الله موسوی اردبیلی با انتقاد از خود و عذرخواهی می کوشند به رهبری کنونی جمهوری اسلامی یادآوری کنند که اوضاع آنچنان وخیم است و شیرازه امور آنچنان گسسته و جهل و فساد و فقر  ... ادامه

-----------------------------------------------------------------------------------------

طلا- نفت- مس
جنگ پر سود
در افغانستان
روزنامه «یونگه ولت» چاپ آلمان
ترجمه و تدوین عسگر داوودی

-----------------------------------------------------------------------------------------

نمی خواهند زیربار فشار اتحادیه اروپا بمانند
حساب یونان
از حساب اتحادیه اروپا جدا شده

 به فیسبوک

راه توده

بپیوندید

---------

آرشیو جدید
19 سال
راه توده

-----------

بایگانی

راه توده اینترنتی از شماره 1 تا آخرین شماره ای که در برابر خود دارید

--------

بایگانی

راه توده چاپی از شماره 1 تا 127 (1373 - 1378)

--------

 جستجو

مطالب منتشره در راه توده اینترنتی

--------
 زنان 
--------
 سایت ها
--------
 تماس با  راه توده

حساب بانکی
Vernis
PostbankEssen
KontoNr. 0517751430
BLZ: 360 100 43
Germany

برای خارج از آلمان :

IBAN DE42360100430517751430

BIC PBNKDEFF

Tel:+49-30-36759721 آدرس پستی
Vernis
Postfach 200208
13512 Berlin
Germany

 

 

نقل مطالب منتشر شده در این سایت طبق
GNU و GFDL
با ذکر منبع آزاد است